"Miočić ima jedan cilj – postati UFC prvak!"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.05.2015 11:52h Autor:

Ajmo Stipe!

"Radili smo na nekim stvarima i naučio me dosta toga. Sve ukupno je to bilo sjajno iskustvo, sjajna dva tjedna. Ne bih to mijenjao za ništa na svijetu i definitivno se vraćam vrlo brzo trenirati ponovno s Mirkom", potvrdio je Stipe Miočić za službene stranice svoje promocije UFC.com govoreći o iskustvu dvotjednog boravka u Zagrebu kod Cro Copa.

U tekstu se govori kako je Miočić Hrvat, no nikada prije (2104.) nije putovao u domovinu svojih roditelja.

"Prihvatio sam Cro Copov poziv kako bih doživio takvo putovanje, htio sam vidjeti kako je to. Na kraju je bilo nevjerojatno, sjajno iskustvo, a bilo je i lijepo vidjeti svoju obitelj", dodao je Stipe čiji su se roditelji razveli još davnih dana.

Otac Bojan živi u Austriji, a majka je i dalje u SAD-u. "MMA Vatrogasac" priznaje da je on "mamin sinčić".

"Ja sam mamin sinčić. Ona je sjajna žena, nevjerojatna je. Ona rastura", kaže Miočić.

Dio velike priče o našem borcu otpada i na njegov odnos s trenerom Marcusom Marinellijem koji je i vlasnik Strong Style Gyma u Independenceu (država Ohio) gdje je stalna Miočićeva baza. Marinelli se nije previše bunio zbog Stipinog odlaska u Hrvatsku jer je i sam imao zakazanu operaciju leđa koju je morao odraditi. Pa mu je Miočićev odlazak čak i odgovarao.

"Kada se vratio, nisam vidio mnogo razlike u tehnici, no vidio sam da je Stipe mnogo fokusiraniji nego prije odlaska. Bio je jednostavno spreman za rat. Jedna od velikih briga ranije mi je bila da mu zadržim mentalni fokus u trenutku kada shvati da je netko čvrst ispred njega. Sada se vratio s tim fokusom i to nam je omogućilo da krenemo naprijed i napredujemo", tvrdi Marinelli.

Jedan od dva poraza koja je Miočić doživio u karijeri se dogodio nedavno i to od bivšeg prvaka Juniora dos Santosa. Iako ga je "stavio iza sebe", priznaje da se meča s Brazilcem sjeti svakog dana…

"Razmišljam o tom porazu. Ne volim gubiti. Mrzim gubiti, no što da sada napravim. Suci su smatrali da je on pobijedio, oko toga se više ništa ne može napraviti", objašnava Hrvat.

Meč s Dos Santosom je komentirao i trener Marinelli…

"Znao je i prije da je sjajan borac, no nije znao koliko je dobar. Sada je to shvatio. Sjeli smo i raspravili smo što želi u životu i na što je spreman. On želi postati prvak. Želi priliku da bi postao prvak. Mi svi to želimo i želimo mu da uspije. Nema drugog cilja nego taj", potvrdio je Marinelli.

No, i u slučaju da postane UFC prvak, Miočić će ostati vatrogasac. To mu je jednostavno u krvi, a i postoji mnogo sličnosti u dvije profesije.

"Volim pomagati ljudima. Ne želim se odreći toga. Biti vatrogasac je isto malo bolesno. Ludilo uvijek vlada. ali tu morate biti smiren i potpuno hladan u teškim situacijama. Ista stvar je i u borbi. Moraš biti smiren i skuliran. Ne smijem poluditi niti u jednom trenutku jer bi to bilo pogubno", objašnjava Miočić i dodaje:

"Borba je veliki pritisak. Kada si sam u kavezu, svašta se može dogoditi. Kada si vatrogasac, tamo ipak ima još nekoliko ljudi pored tebe. Nisam samo ja."

Na kraju se Stipe osvrnuo i na subotnji meč protiv Marka Hunta.

"Mark je čvrst momak. Baca jako i ima sjajnu bradu. Sličan je Junioru", zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI