Miočić otkriva najbolju odluku u karijeri, što misli o prelasku u polutešku, ali i kako mu je UFC rekao da je sam svoj promotor (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.12.2017 16:11h Autor:

Stipe Miočić (Instagram)

Kroz gotovo dva sata razgovora Stipe Miočić i Joe Rogan prošli su kroz brojne teme. Bilo je tu svega, od razgovora o nadolazećem spektaklu u kojem ga čeka Francis Ngannou pa do tema koje nisu uopće povezane s borilačkim sportom.

Najzanimljivije o meču s kamerunsko-francuskim teškašem već smo izvukli u ranije objavljenom članku, a ovdje ćemo se pozabaviti nekim drugim zanimljivim detaljima iz ovog podcasta.

Pa krenimo redom…

O najboljoj odluci u karijeri (09:20)

“S MMA-om sam započeo prije 9-10 godina. Uzeo sam pauzu od godinu i pol samo zbog boksa. To je bio moj najbolji potez.”

Što ga je sprječavalo u korištenju ‘high kicka’ i kako je riješio taj problem? (46:00)

U ovom dijelu Miočić prepričava o problemima koji su ga udaljili iz borbe s Benom Rothwellom. Tada su ga mučila leđa, sve dok nije riješio problem s velikim slabinskim mišićem (psoas) koji pripada skupini zategnutih bočnoslabinskih mišića (mišići zdjelice, lat. musculus iliopsoa). Nakon što je prošao kroz terapije, Stipe se našao u mogućnosti bacati ‘high kickove’, što, kako sam kaže, do tog trenutka nije mogao.

Kako izgleda njegova dijeta? (1:13:20)

“Uobičajena je, pizza i pivo”, kroz smijeh je ispalio Miočić

O prelasku u polutešku kategoriju (1:14:48)

“Razmišljali smo o tome, ali bilo bi jako teško”, izjavio je prvak pa nadodao da trenutno ima oko 109 kilograma. U nastavku otkriva i da je jedan od pobornika uvođenja dodatnih kategorija te da bi bez problema pristao nastupati u onoj do 102 kilograma (225lbs).

O promoviranju samog sebe (1:33:55)

Ovdje ga Rogan zapravo pita je li postojao ikakav pritisak na njega u smislu da s ‘trash talkom’ pokuša više promovirati sebe i svoje borbe. (1:36:35)

“Ne, rekli su mi da sam sam svoj promotor”, otkrio je Miočić i tako potvrdio ono što je već odavno svima jasno, a to je da UFC jednostavno ne ulaže dovoljno u njegovu promociju dok otvoreno guraju neke druge borce. Stipe je zatim i nadodao da mu u svemu pomažu tek UFC-ovi ‘Embedded’ serijali u kojima ga fanovi imaju priliku bolje upoznati.

Cijeli podcast prenosimo u nastavku članka.

Miočić: Neću biti glup, radit ću stvari zbog kojih Ngannouu neće biti ugodno! (VIDEO)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI