Miočić najavio dolazak u Hrvatsku i otkrio: Boriti ću se dok pobjeđujem, a onda se vraćam u postaju na puno radno vrijeme

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.01.2018 00:27h Autor:

Stipe Miočić

U velikom razgovoru za Večernji list, Stipe Miočić otkrio je svoje razmišljanje o tome kako se UFC prema njemu ponaša s marketinške strane, koliko su mu bitni hrvatski korijeni, kada dolazi u domovini, ali i do kada se namjerava boriti te što namjerava raditi nakon toga.

Miočić je razgovarao s novinarom Večernjeg lista, kojem je odgovorio na vrlo zanimljiva pitanja. Kao jednu od glavnih tema naveli su to da UFC napokon ima priliku marketinški progurati svog prvaka, nakon što je riješio njihov proizvod, odnosno Francisa Ngannoua. No, njemu to zapravo nije bitno, što se može zaključiti iz rečenog.

“Nije me ni briga jer ja sam blagoslovljen što sam uspješan u onome što radim i što se mogu brinuti o svojoj obitelji. Meni ionako nije do statusa “celebrityja”. Ja sam vam poprilično običan čovjek… koji tuče druge ljude. Ali samo u kavezu.”

Prvo osoba koju je nazvao nakon borbe bila je majka. Ona nije gledala borbu te je čekali poziv svoga sina i bila je neizmjerno sretna nakon što je on došao. Također je redovno čuje i s ocem Bojanom, no majka je ipak prva osoba nakon svake borbe.

“Obično to činim čim dođem u svlačionicu. Uvijek je zabrinuta, ovo je opasan sport i zato ona ne gleda moje borbe, nego čeka da je nazovem ili da joj netko drugi javi kako sam prošao. Ne brine se ona zbog rezultata koliko jesam li ja dobro. Otac i ja čujemo se dvaput tjedno i uvijek na dan borbe. Obično mi poželi sreću i da se dobro zabavim. To je već postala tradicija”, rekao je, a onda je otkrio kakav mu je plan za dolazak u Hrvatsku.

“Pokušat ću doći, no puno toga će ovisiti o trudnoći moje supruge. Mislim da mama nije bila u Hrvatskoj otkako je iz nje kao dijete otišla pa mi je velika želja da je dovedem u njen Cetingrad. Razgovarali smo o tome i ona želi doći.”

Svoje korijene nikad nije sakrivao i redovno ih je isticao. Nakon osvajanja pojasa je vikao kako Hrvatska i Cleveland imaju prvaka, a također mu je bitno kako ljudi oko UFC-a izgovaraju njegovo prezime. Dodao je i kakav misli odnos prema Hrvatskoj usaditi svojoj djeci.

“Koristim svaku priliku da to istaknem i na to sam ponosan. Uostalom, i to je jedan od razloga zašto sam od američkih novinara i televizijskih reportera tražio da točno izgovaraju moje ime i prezime, a ne kao “Majosik” ili slično. Imam dvije tetovaže. Na jednoj je hrvatski grb, a na drugoj naš obiteljski grb. Vrlo sam ponosan na to što sam hrvatskih korijena. Truditi ću se da mi djeca nauče hrvatski jezik, zapravo sam uvjeren da će ga govoriti bolje od mene.”

Stipe ima tri obrane, ali tu nikako ne misli stati. Otkrio je do kada će biti borac, ali i što će raditi nakon toga.

“Boriti ću se sve dok budem pobjeđivao, a uvjeren sam kako će to biti još dugo vremena. Kad se više ne budem borio, vratiti ću se na posao i raditi ću kao vatrogasac s punim radnim vremenom.”

Ništa drugo nismo niti očekivali od Stipe, koji je i nakon ove borbe otišao odraditi svoju smjenu u vatrogasnoj postaji, a zna se što ga je tamo čekalo. Red za čišćenje WC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI