Miočić ili Werdum? Pročitajte što kažu borci iz regije

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.05.2016 20:56h Autor:

Werdum vs. Miočić (Instagram)

Čitatelji Fight Sitea su nam rekli svoje. Vas čak 76 posto smatra kako ćemo ovog vikenda dobiti novog teškaškog prvaka. Što bi značilo da je većina mišljenja kako bi Brazilac Fabricio Werdum, već u svojoj prvoj obrani, mogao ostati bez prestižnog pojasa, dok bi Stipe Miočić isti trebao osvojiti za Cleveland i Hrvatsku, baš kako je i sam najavio u jednom od posljednjih intervjua.

Isto pitanje smo postavili i nekim renomiranim imenima s regionalne scene, a kako oni vide taj meč možete saznati u nastavku članka.

Igor Pokrajac

“Teško mi je prognozirati jer su mi obojica prijatelji. Ipak, realno gledajući Miočić je puno bolji boksač. Po meni bi trebao raditi agresivan boks na poludistanci u kombinaciji s kontrolom uz kavez, koristiti hrvanje za tu kontrolu, ali ne ići na rušenje već održati borbu na nogama. Ne smije dati Fabriciju da ide prema naprijed jer će onda lakše dolaziti u priliku za napad. Ako završe na podu, tu naravno prednost ide Werdumu kojemu je možda čak i mentalna snaga najopasnije oružje. Brazilac je po tom pitanju možda i najsnažniji borac u UFC-u. Iz njegovih posljednjih nastupa se vidi kako je pobjeđivao borce u njihovoj igri. Izgledi su 50-50.”

Filip Pejić

“Nadam se da Miočić ovo uzima. Svatko ima svoje atribute. Werdum je odličan borac, puno je napredovao i vidimo do kud je dogurao, ali vidjeli smo i Stipu kako se kreće i što sve radi u posljednjim nastupima, a jako dobro izgleda i na treninzima, barem prema onome što se objavljuje u posljednje vrijeme. Ako će iskoristiti svoje prednosti, onda će i izudarati Werduma, ali i Werdumu bi mogao proći neki opasni udarac. Za Brazilca je jasno da je odličan na podu, a izrazito je opasan s leđa. Naravno da navijam za Stipu, a izgledi su po meni 60-40 u njegovu korist.”

Francisco Albano Barrio

“Naravno da navijam za Miočića, no mišljenja sam da će jako teško do pobjede. Smatram kako je Werdum kompletniji borac. ‘Stand up’ mu je u zadnje tri borbe bio fantastičan, a Miočić mi izgleda isto otkako je došao u UFC, dok Werdum svaku borbu evoluira i zato mislim da će pobijediti u ovom meču.”

Ahmed Vila

“Mislim da u ovoj borbi blagu prednost ima Werdum, ponajviše zbog 45 tisuća svojih navijača koje ne smije iznevjeriti. Također, smatram da će biti izuzetno dobro kondicijski pripremljen, a s druge strane, nije se nikada suočio s protivnikom kao što je Stipe. Miočić ima jake ruke, brz je i okretan te ima dobru hrvačku kontrolu. Smatram da će u prvim rundama dominirati Miočić i da može pobijediti u prve dvije-tri runde, ali kako se borba bude više odmicala, tako mislim da će Werdum biti u većoj prednosti. Naravno, Stipe se neće smjeti opustiti u hrvačkom dijelu gdje Werdum vrlo lako može doći do nekog ‘submissiona’. Navijački mislim da će Stipe dobiti, a objektivno mislim da će Werdum.”

Roberto Soldić

Talentirani bosanskohercegovački borac je imao jasnog favorita i nije previše vremena trošio na analizu, već je odmah kratko i jasno poručio: “Prognoziram pobjedu Stipe tehničkim nokautom u četvrtoj rundi!”

Lemmy Krušič

“Prognoza oko tog meča je baš teška. Werdum je u stojci opasan, radi dobro s koljenima i nogama, a zna povezati i s rukama. S druge strane, Stipe se dobro kreće i ima dobar boks. Stvarno ne znam kome bih ovdje dao prednost. Što se tiče hrvanja, tu dajem Stipi, iako Werdum ima crni pojas u judu. Što se tiče poda tu nema sumnje, mislim da je Werdum puno bolji, no Stipe sve borbe dobiva na TKO, KO ili odluku tako da je njegov jiu-jitsu mala nepoznanica. Što se tiče kardija, mala prednost ide Miočiću. Ne mogu prognozirati rundu završetka, ali znam da obojica mogu napraviti puno štete i u stojci i na podu. Možda bi Stipe mogao snagom držati poziciju…Inače sam fan Werduma, čovjek je bio izbačen iz UFC-a, napredovao je u stojci, vratio se i na kraju postao prvak…to je nevjerojatno, ali bih volio da Stipe uzme titulu jer se odjednom pojavio u UFC i odmah napravio kaos u teškoj kategoriji.”

Matija Blažičević

“Prednost dajem Stipi. Mislim da je u boljem psihičkom i fizičkom stanju od Werduma. Treba uzeti u obzir da prvak puca od samopouzdanja i da je jako napredovao u borbi na nogama. Ne mogu predvidjeti kako će se borba odvijati, ali sam siguran da ćemo imati novog i to našeg prvaka.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI