Milošević: Čim budem mogao odlazim opet trenirati u Švedsku

Vijesti iz regije 04.07.2013 16:12h Autor:

Nemanja Milošević

Nemanja Milošević bez sumnje spada u rang najboljih i najperspektivnijih boraca do 77kg u našoj regiji. U ožujku ove godine Nemanja je izgubio meč od Roberta Pukac jednoglasnom odlukom sudaca i skoro istovremeno su stigle vijesti o njegovoj ozljedi. Prvobitno je bilo sumnje da je došlo do ozljede tijekom samog meča, ali ispostavilo se da je u taj meč ušao s ozljedom zbog koje bi se većina davno povukla.

"Ovu ozljedu vučem skoro dvije godine. Na pripremama za prošli meč je kulminirala, nisam mogao uopće udarati lijevom rukom, a poslije tri minute nisam je mogao odvojiti od tijela. S obzirom da je event organizirao moj dobar prijatelj, nisam htio otkazati meč. Pukli su mi ligamenti prednjeg dijela ramena, između lopatice i ključne kosti i oštećen je rotator. Odmah nakon meča sam završio na operaciji i tek sad lagano dolazim k sebi", rekao je Nemanja za Fight Site.

Ozljede ramena je dosta česta ozljeda kod MMA natjecatelja i nije mali broj boraca koji su morali okačiti rukavice o klin upravo zbog ovakve ili slične ozljede. Poznat nam je slučaj Mannyja Gamburyana koji se sastao u TUF finalu s Nateom Diazom, i unatoč dobrom početku meča nije mogao nastaviti upravo zbog tipa ozljede koji vuče i Nemanja. Sličnosti između dva nesretna borca ​​se ne završavaju ovdje, slično kao Mannyja i Nemanju čeka dug i vrlo naporan oporavak.

"Preko šest tjedana mi se rame nalazilo u ortozi te nisam ruku odvajao od tijela. Cijela ruka mi je atrofirala. Poslije idu struje, magneti i laseri, mada doktori su zadovoljni. Nadam se da ću moći od rujna trenirati normalno bez ustručavanja ili straha od nvoe ozljede."

Nije sitna stvar ući u meč protiv uspješnog borca ​​kao što je Pukac, a još više imajući na umu povredu uslijed koje je Gilbert Melendez otkazao meč protiv Pata Healyia i samim tim povukao cijeli Strikeforceov event sa sobom. Na veliku sreću svih regionalnih MMA fanova, Nemanja nema planove da podlegne svojim ozljedama.

"Što se tiče planova za budućnosti prvo idem do Pule da pomongem Dukiću u pripremama osvojiti pojas Hrvatske MMA lige do 77. kg. Nakon toga trebao bih otići ponovno u Švedsku na jedno mjesec dana. Treninzi su na svjetskoj razini i napredak je zagarantiran . Nakon toga mogu početi s pripremama za meč ukoliko se pruži prilika. "

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI