Milinković najavio lov na GMA titulu: “Meč bi mogao biti u veljači iduće godine”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.10.2018 15:05h Autor:

Saša Milinković

“Zadovoljan sam, premda nisam bio u savršenoj formi niti je forma mogla biti savršeno tempirana. Nakon boravka u Japanu i treninga s Mirkom, nije se moglo tempirati formu, a u ovom trenutku nemam takav status i ugled da mogu birati mečeve. Uz to, o suparniku sam vrlo malo znao. Nisam znao njegove kvalitete, snagu i mane”, izjavio je hrvatski MMA teškaš Saša Milinković za Glas Slavonije nakon što je proteklog vikenda stigao do nove pobjede u profesionalnoj karijeri.

Milinković se sučelio s Muratom Malsagovim na 17. eventu njemačke GMA promocije u Duesseldorfu. Na koncu je stigao do pobjede prekidom već u prvoj rundi, šeste od kako je profesionalac.

“Nije iz Dagestana, nego iz susjedstva. On je Čečen, ali već jako dugo živi u Njemačkoj, u Dresdesnu. Pokazalo se kako je riječ o vrlo kvalitetnom borcu, odličnom u hrvačkim tehnikama, koji je možda malo neartikuliran, pa se ne mogu predvidjeti njegovi potezi. Zbog toga je bio nezgodan”, objašnjava član Cro Cop Teama iz Zagreba i dodaje da bi već sljedeći meč u istoj promociji mogao biti za titulu:

“Ne znam koliko mogu reći za ekskluzivu. Dobro, ne bih još o imenima, ali pregovara se s jednim od tri-četiri najbolja borca, pa bi već sljedeći meč, negdje u veljači sljedeće godine, mogao biti i za pojas. Mislim kako organizatorima i vlasnicima mogu biti zanimljiv. Koliko sam čuo, planiraju se širiti i na Hrvatsko tržište.”

Osječaninu je u Njemačkoj u kutu bio stari prijatelj i suborac iz Hrvačkog kluba Osijek – Ivica Tadijanov.

“Ma ja u Osijeku imam sve što mi treba za vrhunski trening. Odlične sparinge i treninge u svim disciplinama. Do Zagreba sigurno nema boljih i sigurno postoje uvjeti za vrhunsku razinu. Uostalom, u mom kutu je i sada bio i tako će i ostati moj prijatelj i trener Ivica Tadijanov. Odlično se poznajemo i nadopunjujemo, znamo točno predvidjeti situacije. A što se tiče rada o Cro-Cop teamu to je nadogradnja i nešto što me čini sigurno još boljim borcem. Pa pogledajte ljude s kojima sam okružen. O Mirku valjda ne treba posebno govoriti, može biti sretna zemlja da ga ima. S njim je i Stipe Drviš, bivši svjetski prvak u boksu, pa Satoshi Ishi, olimpijski prvak u judu, a ja bih posebno istaknuo Antu Deliju. Vrhunski je borac s vrhunskim navikama i pogledima, i o njemu sam siguran kako će se dosta čuti”, zaključuje Milinković za Glas Slavonije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI