Milanović i Barić na Visu slavili nokautom

Vijesti iz regije 27.08.2014 13:12h Autor:

Obračun u ringu 12

U noći s ponedjeljka na utorak na Visu je u sklopu eventa Obračun u ringu 12 kojim se obilježilo 20 godian rada splitskog kluba Pit Bull te je održano ukupno 13 vrlo kvalitetnih mečeva, a sudjelovali su natjecatelji iz sedam zemalja sa tri kontinenta. Čak pet borbi završilo je atraktivnim prekidima uz još brojna sudačka odbrojavanja i niz vrhunskih poteza majstora kickboxinga, MMA i boksa.

U uvodnom dijelu priredbe gledatelji su mogli uživati u pet borbi juniora koji su budućnost Hrvatskog kickboxinga i taj su epitet opravdali u punom smislu te su dokazali odličnu formu pred odlazak na juniorsko prvenstvo svijeta koje se od 06. do 14. rujna održava u Riminiju.

1. KICKBOXING FULL CONTACT/ LAKA KATEGORIJA/3 RUNDE  
ROKO DOŽDOR (PIT BULL) VS JOZO STUPALO (MORNAR)- 3:0 DOŽDOR

2. KICKBOXING FULL CONTACT/ SREDNJA KATEGORIJA/ 3 RUNDE
DANIEL GUĆ (PIT BULL) VS DAVOR DADIĆ (MORNAR)- 0:3 DADIĆ

3. KICKBOXING LOW KICK/ TEŠKA KATEGORIJA / 3 RUNDE
MATEO PANŽIĆ (PIT BULL) VS HRVOJE UJEVIĆ (MORNAR) -3:0 PANŽIĆ

4. KICKBOXING LOW KICK/ LAKA KATEGORIJA- / 3 RUNDE
MUHAMET DESKAJ (PIT BULL) VS NIKOLA PUHALO (BiH) -POBJEDA TKO 2. R. DESKAJ

5. KICKBOXING LOW KICK/ SREDNJA KATEGORIJA / 3 RUNDE           
BRUNO  NINČEVIĆ (PIT BULL) VS ALEXANDER RAINES (DOMINICAN REPUBLIC) -3:0 NINČEVIĆ


U glavnom dijelu priredbe održano je osam borbi od kojih je pola završilo prekidima:

KICKBOXING K1/ SREDNJA KATEGORIJA / 3 RUNDE                        
6. FINKO BARIŠIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS KITTISAK NOIWIBON (THAILAND) NERIJEŠENO
U ovoj borbi izvanredni tajlandski borac, aktualni prvak ISKA organizacije, dominirao je u prvoj rundi, druga je bila izjednačena dok je treću dobio Barišić te je borba proglašena neodlučenom čime je Barišić  dokazao svoj ogromni potencijal za najviše športske domete.

7. MMA/ TEŠKA KATEGORIJA- / 3 RUNDE                        
ZLATKO KUKURA (CROATIA, VIS) VS SASCHA WEINPOLTNER(AUSTRIA)-POBJEDA GUŠENJE 1. R. KUKURA
Puno iskusnij austrijanac otvorio je borbu žestoko i pokušao boksačkim tehnikama nokautirati prvog borca u ringu na velikoj sceni kojeg je dao otok Vis Zlatka Kukuru ali Zlatko je, sjajno vođen od strane svojih trenera Ivaniševića i Kolgjeraja, borbu uspio prebaciti u parter u kojem ima puno više znanja, te je odličnim gušenjem uz frenetičnu reakciju publike pobjedio prije isteka prve runde.

7. KICKBOXING K1/ TEŠKA KATEGORIJA- / 3 RUNDE                      
MATIJAS BARIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS FERENC HOSSZU (HUNGARY) -POBJEDA TKO NAKON 1. R. BARIĆ
Nakon što je završila sjajna prva runda u kojoj je Barić dominirao i zadao nekoliko izuzetno jakih krošea i low kickova čvrstom i opasnom mađarskom borcu, zbog teže ozljede potkoljenice doktor je morao pekinuti borbu te je Matijas slavio prekidom.

9. KICKBOXING K1/ TEŠKA KATEGORIJA- HEAVYWEIGHT/ 3 RUNDE                           
TONI MILANOVIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS DRAŽENKO ČOSOVIĆ (BiH) -POBJEDA KO 1.R. MILANOVIĆ
Gost iz Trebinja otvorio je meč vrlo ambiciozno i pokušao iznenaditi Tonija sa nekoliko high kickova ali kako je borba odmicala Milanović je preuzimao inicijativu i zagospodario ringom te odličnom serijom udaraca u glavu i tijelo pobijedio nokautom već u prvoj rundi.

10. KICKBOXING K1/ LAKA KATEGORIJA/ 3 RUNDE                         
MARIJA MALENICA (CROATIA, PIT BULL) VS ELNA NILSSON (SWEDEN)- 3:0 MALENICA
Dugo vremena u Hrvatskoj nije održan ovako kvalitetan ženski dvoboj, u kojem je šveđanka totalno dominirala u prvoj rundi da bi je Malenica u totalnom preokretu u drugoj rundi umalo nokautirala uz odbrojavanje nakon odlične boksačke serije, te je u odličnoj trećoj rundi u kojoj je bila bolja potvrdila zasluženu pobjedu.

11. KICKBOXING- K1/ TEŠKA KATEGORIJA/ 3 RUNDE           
TONI ČATIPOVIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS JACOB ARLESTEN (SWEDEN) 3:0 ČATIPOVIĆ
U fantastičnom i neizvjesnom dvoboju vidjeli smo opet sjajni preokret domaćeg borca koji je u 1. rundi nakon odličnog desnog high kicka od strane švedskog šampiona bio u težem knock downu ali ono što je prezentirao u naredne dvije runde ostat će za pamćenje. Velikom hrabrošću, odličnom taktikom i tehnikom totalno je deklasirao protivnika i zasluženo uz ovacije odnio pobjedu.

12. KICKBOXING K1/ SREDNJA KATEGORIJA / 3 RUNDE                     
LUKA TOMIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS MARKUS LILJEDORFF (SWEDEN) 3:0 TOMIĆ
Aktualni viceprvak svijeta Luka Tomić, kojem je ovo bio prvi meč nakon ozljede koljena prije 4mjeseca, prihvatio je borbu u težoj kategoriji protiv 16 cm višeg i 6 kg težeg protivnika. Ono što je Luka prezentirao može se zaista svrstati u kickboxing udžbenike. Odličnim boksačkim tehnikama uzdrmavao je jako čvrstog i kvalitetnog šveđanina u nekoliko navrata a potom odličnim kretanjima i nožnim tehnikama dizao publiku na noge u jednoj od najboljih borbi cijele večeri a možda i cijele svoje karijere.

13. PROFESIONALNI BOKS/ SREDNJA KATEGORIJA/ 6 RUNDI                     
FRANE RADNIĆ (CROATIA, PIT BULL) VS YUTTANA KRONGTON (THAILAND) -POBJEDA RADNIĆ KO 2. R.
Frane je, kao jedan od najboljih Hrvata u ringu svih vremena, 2010. godine doživio tešku prometnu nezgodu i lom bedrene kosti. Unatoč crnim prognozama da možda neće moći normalno ni hodati, uz silni trud i odricanja uspješno se vratio u ring kroz profesionalni boks te danas ima zavidni skor od 5 pobjeda i najbolje je rangirani Hrvat u srednjoj kategoriji. Ono što je prezentirao na Visu je definitivno njegova najbolja izvedba od povratka u ring a zasigurno i jedna od najboljih njegovih izvedbi uopće. Totalno je razorio tajlanđanina u svim segmentima boksačke borbe te ga je nakon tri teška knock downa i nokautirao krajem druge runde.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI