Mikelić nakon druge pobjede u tjedan dana: “Osjetio sam njegovu nemoć…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.10.2017 12:06h Autor:

FFC 30: Mikelić vs. Leitner

Teo Mikelić na subotnjem FFC-u 30 došao je do uvjerljive pobjede nad austrijskim borcem Thomasom Leitnerom. To mu je druga pobjeda u dva odrađena meča u razmaku od samo tjedan dana.

Mikelić je ovaj meč prihvatio u zadnji čas kao zamjenski borac, a u FFC ringu smo ga vidjeli nakon dvogodišnjeg izbivanja.

“FFC ring je uvijek poseban i lijepo se vratiti u tu ‘domaću’ organizaciju koja je stvarno na visokom nivou. Imao sam dva meča u razmaku od tjedan dana i dvije pobjede. Presretan sam, sve je išlo po planu i uspio sam se sačuvati za drugi meč te slaviti u oba!”, komentirao je osjećaj kako je ponovno biti u FFC ringu i visok tempo koji je imao u zadnja dva tjedna.

U svom povratničkom meču u FFC-u potpuno je izdominirao Leitnera na njegovom terenu. U nekim trenucima izgledalo je da će doći do nokauta, no ipak je otišlo do sudačke odluke.

“Iskreno, osjetio sam mali umor, kako fizički tako i psihički, pogotovo u prvoj rundi. Nisam našao ritam odmah na početku pa sam se kroz prvu rundu tukao s protivnikom i istovremeno sa sobom u glavi. Ali nakon toga, od druge runde na dalje, sve je polazilo planski i uspio sam boksačkim kombinacijama razbiti protivnikov ritam. Osjetio sam njegovu nemoć i stvarno sam drugu i treću rundu uživao u meču. Da je bila još jedna runda vjerojatno bi došlo do nokauta. On je bio totalno iscrpljen, a ja kao da sam se tek “upalio”. Ali nokaut je nešto što se desi samo od sebe, nikad ga ne treba ganjati i automatski srljati jer u ovom sportu greške se jako skupo plaćaju. Prema tome, mislim da sam rutinski odradio i da protivnik nije imao previse šansi. Ali svaka mu čast, jako je izdržljiv borac i vidi se da ovo radi cijeli život”.

Ovim slavljem upisao je petu pobjedu u FFC-u, te ćemo ga ne sumnjamo ubrzo ponovno vidjeti u ringu. O planovima za dalje kratko je natuknuo:

“Imam neke planove do kraja nove godine ali čekam službenu potvrdu pa ne bih dotad ništa otkrivao. Što se tiče FFC rostera, sa zadovoljstvom ću se boriti s bilo kojim ‘lakašem’!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI