Miša Bačulov prognozira kick-boks dio večeri na sjajnoj FFC 21 priredbi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.11.2015 16:49h Autor:

Miša Bačulov

Sjajna FFC 21 priredba održava se ovog petka u Rijeci. Uz sedam MMA borbi, publika će uživati i u šest iznimno zanimljivih kick-boks okršaja. Bila je ovo idealna prilika da dobijemo profesionalni pogled na drugi dio večeri te smo kontaktirali Mišu Bačulova, uglednog kick-boks trenera iz Novog Sada.

S čak tri borbe za naslov i nastupima vrhunskih boraca iz regije, ali i drugih dijelova Europe, možemo govoriti o možda i najjačem FFC-ovom eventu do sada. Publika će u MMA dijelu večeri imati prilike gledati čak sedam okršaja, među kojima i dvije borbe za naslov. U glavnoj borbi MMA dijela večeri FFC-ov prvak Dion Staring branit će pojas u teškoj kategoriji protiv njemačkog Grka Andreasa Kraniotakesa. Drugi, regionalnoj publici zanimljiviji, meč iz MMA dijela je onaj između "BH Zvijeri" Tomislava Spahovića i člana nizozemskog Golden Gloryja Marcina Prachnija.

Kick-boks dio predvodi Mladen Kujundžić, borac aktivan i na MMA i na kick boksing sceni. On će pred svojom publikom nastupiti protiv Španjolca Franka Munoza. Titula najintrigantnijeg meča kick-boks dijela ipak pripada novoj obrani naslova Slovenca Petjea koji će za svog protivnika imati Čeha Movsisyana. Ovaj dio večeri za Fight Site je prognozirao Miša Bačulov, ugledni trener iz Ronin – Carnage Global Tima pod kojim se, između ostalih, razvijaju i FFC-ovci Nikola Cimeša te Marko Adamović.

Mladen Kujundžić vs. Frank Munoz

Meč Mladena Kujundžića i Franka Munoza mogao bi zbog iskustva oba borca biti jako dobar, ali isto tako može biti i katastrofalan. Sve ovisi o motivaciji Munoza. U zadnje vrijeme mi djeluje kao da samo dolazi s namjerom kako bi pokupio premiju i preživio meč. S druge strane, Kujundžić je uvijek atraktivan i motiviran da se što bolje pokaže pred domaćom publikom. Moja prognoza je pobjeda Kujundžića sudačkom odlukom.

Samo Petje vs. Tigran Movsisyan

Borba između Petjea i Movsisyana lako može postati najbolja borba u povijesti ove FFC-ove kategorije. Riječ je o dva iskusna nokautera s velikom motivacijom. Petje želi zadržati titulu prvaka, a Tigran postati novim vlasnikom ovog prestižnog pojasa. Ipak, mislim da je Samo kompletniji borac i da posjeduje puno veći arsenal oružja. Kako god da završi, ova borba neće doći do odluke sudaca. Moja prognoza je pobjeda Petjea prekidom u trećoj rundi.

Stevan Živković vs. Eyevan Danenberg

Stevan Živković, karizmatični i nasmijani Srbin, će imati težak posao protiv visokog Danenberga. Mislim da je Stevan u formi života, a uzet ću u obzir i njegovu posljednju pobjedu u Linzu, kao i osvajanje europskog WAKO pro pojasa. On je u pravom pobjedničkom zanosu te bih mu dao prednost u ovoj borbi. Svaki Nizozemac je opasan i nikako ga ne treba podcijeniti, pogotovo kada je ovoliko visok. Mislim da je u ovom trenutku i u ovoj kategoriji Stevan nezaustavljiv. Prognoziram pobjedu Živkovića prekidom u drugoj rundi.

Igor Emkić vs. Toni Mikelić

Borba između Emkića i Mikelića će biti više nego interesantna jer je početkom ove godine Emkić doživio poraz od Mikelića koji ga proganja tijekom cijele ove godine. Prednost dajem Emkiću jer mislim da je prošli meč Igor više sam sebe pobjedio nego što je Mikelić bio bolji. Prognoziram pobjedu Emkića prekidom u drugoj rundi.

Denis Chorchyp vs. Strahinja Denić

Borba Chrochypa i Denića će biti prava poslastica za publiku jer je riječ o dva udarača. Međutim, smatram da je Strahinja tehnički bolji borac te mu dajem prednost u ovoj borbi i pobjedu na bodove ili eventualni prekid u trećoj rundi.

Nikola Cimeša vs. Fabio Di Marco

Borbu Cimeše i Di Marca ne bih htio komentirati jer sam dosta subjektivan i siguran u svoju taktiku. Naravno, prognoziram pobjedu Cimeše na bodove.

FFC 21 održat će se ovog petka u Sportskoj dvorani Zamet. Program ovog spektakularnog eventa možete pratiti u 19:30 sati uz izravan prijenos na Fight Channelu i fightchanneltv.com-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI