Mesud Selimović borit će se protiv bivšeg člana UFC-a, Amilcara Alvesa

Vijesti iz regije 12.02.2016 17:17h Autor:

Mesud Selimović

Jedan od najboljih BiH boraca, Mesud Selimović, idući će mjesec imati možda i najzanimljiviji ispit u svojoj karijeri. Otputovat će u Njemačku, gdje će se boriti protiv bivšeg UFC borca, Amilcara Alvesa.

Tuzlanski borac rodom iz Srebrenice tu je borbu najavio preko svog Facebook profila, a ovo će mu biti prvi meč u 2016. godini. Njemački Ulm bit će domaćin ovog eventa organizacije Zam Zam, no ono što je zanimljivo je protivnik.

To je 36-godišnji brazilski velteraš, Amilcar Alves, vrlo dobar muay thai borac, koji već godinama kombinira kickboks i MMA borbe. Najzanimljiviji dio karijere datira mu iz 2010. godine, kad je dogurao do UFC-a. Ipak, tamo je nastupio samo dva puta, doživjevši poraze od Mikea Piercea i Charlie Brennamana. Službeni MMA skor prema Sherdogu mu je 14-7, dok je kickboks rezultate nažalost jako teško pronaći, kao i za bilo kojeg borca koji ne spada u elitu. No pronašli smo zanimljivost s kraja prošle godine, gdje je Alves, nakon nastupa u brazilskoj Shooto organizaciji, pao zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

U svakom slučaju bit će to težak ispit za Mesuda, koji naravno vjeruje u svoju pobjedu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI