Menadžer želi meč Hrge i Britanca, ali ne u srpnju: “Hrgović protiv Joycea treba biti glavna borba večeri i oba borca moraju biti jako dobro plaćena”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.05.2019 13:49h Autor:

Filip Hrgović i Joe Joyce

Impresivna pobjeda Filipa Hrgovića (8-0, 6 KO) koji je sinoć u svom američkom debiju u Oxon Hillu nokautirao Grega Corbina za samo 60 sekundi otvorila je najboljem hrvatskom teškašu vrata za potencijalni meč s njemu poznatim licem, Joeom Joycem (9-0, 9 KO).

Naime, 33-godišnji Britanac i osvajač srebrne medalje na OI u Rio de Janeiru koji je Hrgovića porazio prije šest godina u WSB ligi ima zakazan nastup 13. srpnja u Londonu. Iako njegov tim za tu priredbu dogovara borbu protiv Bryanta Jenningsa, u nedostatku službene potvrde protivnika poznati promotor Eddie Hearn ponudio “Juggernautu” da se na priredbi koju predvode Daniel Dubois i Nathan Gorman obračuna upravo s Hrgovićem.

“Imate tim Joe Joycea koji kaže da se nitko ne želi boriti s Joe Joyceom. Filip Hrgović borit će se s njim 13. srpnja. Da, nema problema”, izjavio je Hearn za IFL TV.

S idejom Hearna se međutim ne slaže i Sam Jones, suvlasnik S-Jam Boxinga koji zastupa britanskog boksača. Jones je u objavi na Twitteru poručio da su Hrgović i Joyce materijal vrijedan glavne borbe večeri te da trebaju biti pošteno plaćeni.

“Da, Joe izbjegava tipa kojeg je već pobijedio”, sarkastično je komentirao Jones aludirajući na njihovu borbu iz 2013. i nastavio:“Ako ljudi iskreno misle da je Joyce protiv Hrgovića uvodna borba prije meča Dubois- Gorman, onda ne znate ništa o boksu. Joyce protiv Hrgovića je glavna borba večeri u kojoj bi oba čovjeka trebala plaćena veliki novac.

Hearn je po pitanju financija istog mišljenja kao i Joyceov menadžer i čak je voljan subvencionirati Hrgovićev honorar. Kao drugu opciju za datum borbe razmišlja o priredbi u kolovozu, također u Engleskoj, na kojoj se bore Vasiliy Lomachenko i Luke Campbell.

“Ako Joyce treba protivnika, Hrgović će, vjerujem, prihvatiti borbu. Ali takve borbe se moraju platiti. Matchroom Boxing je platio, stoga svi moraju platiti. Ne znam imaju li brojke da plate. Hrgović čak ne bi bio skup. Mogli bismo čak govoriti o tome da subvencioniramo njegov honorar… Možda ću ga staviti na priredbu Lomachenko-Campbell ako to uspijemo dogovoriti za kraj kolovoza. Hrgović je nevjerojatan teškaš i borit će se za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u sljedećih 18 mjeseci, bez sumnje”, zaključio je Hearn.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI