Mehić: Nokautirao sam Dimkovskog, sljedeći je Kujundžić!

Vijesti iz regije 11.12.2013 05:23h Autor:

Elmir Mehić vs Nikola Dimkovski (FOTO: Eksluziva.ba)

Protekli vikend u Sarajevu nam je donio niz dobrih borbi na "No Limit-u", u kojem se ističe nokaut Elmira Mehića nad iskusnim Dimkovskim. Mehić je nokautom ispunio damno obećanje, te je već postavio sljedeći cilj.

Nakon godinu dana pauze, Mehić se vratio izvanrednim nokautom u prvoj rundi. Iako Nikola Dimkovski pripada "staroj gardi" i slovi za veoma opasnog borca kojeg je teško srušiti Mehić je uspio već u prvoj rundi oboriti Dimkovskog strašnim krošeom, Dimkovski se uspio vratiti i stati na noge. Ali, ubrzo je uslijedila još jedna serija Mehića nakon koje Dimkovski nije ustao.

Ovim je Mehić pokazao da se zaista radi o kvalitetnom borcu koji je krenuo stopama svog trenera Dževada Poturka. Elmir je u razgovoru za Fight Site otkrio kako je nije iznenađen nokautom s obzirom da je došao spreman, te da mu je sljedeći cilj hrvatski teškaš Mladen Kujundžić.

"Mislim da sam odradio dobar posao. Dimkovskog i dalje poštujem, on je vrlo dobar borac ali bio sam svjestan koliko sam trenirao i uopće nisam iznenađen time što sam ga nokautirao. Najavio sam nokaut i ispunio obaćenje," rekao je Mehić, te na pitanje koga bi sljedećeg volio vidjeti u suprotnoj strani ringa Elmir dodaje:

"Analizirao sam borbu Kujundžića i Dimkovskog. Kujundžić me iznenadio mislio sam da je dosta bolji. Čak je sada Dimkovski bio i spremniji što mi je i sam rekao. Volio bih da mi sljedeći u ring dodje Kujundžić, bilo bi zanimljivo. Jedva čekam da ga se dočepam", poručio je Mehić.

Emir Spahić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI