Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mehić: Nisam siguran da će Tucak biti spreman za meč, ali ja hoću! | Fight Site

Mehić: Nisam siguran da će Tucak biti spreman za meč, ali ja hoću!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.09.2013 07:51h Autor:

Elmir Mehić

Elmir Mehić je borac od kojeg se rmnogo očekuje u susjednoj Bosni i Hercegovini i koji već napravio neke odlične rezultate. Nažalost, prošlogodišnja ozljeda ga je na kratko usporila na tom putu, ali Mehić se sprema za povratak na FFC 07 pred domaćom publikom.

Borac sarajevskog Jumruk Gyma i sparing partner najboljim bosansko-hercegovačkim borcima braći Poturak, Elmir Mehić će skoro nakon godinu dana izaći ponovo u ring, 4. listopada na FFC 07. Mehić će se boriti protiv još jednog sarajevskog borca Alije Tucka koji također dolazi iz vrlo jakog kluba koji je pod palicom Adnana Redžovića.

Mehić nam je u kratkom razgovoru rekao kako napreduju pripreme te kako gleda na svoj idući meč.

Kako su prošli prvi treninzi nakon višemjesečne pauze, kakve su reakcije trenera?
"Što se tiče samog početka priprema sve je prošlo super. Trenutna forma je na zavidnom nivou i uvijek može bolje. Moji treneri su prezadovoljni mojom trenutnom formom. Početak priprema počeo sam s Dženanom i Dževadom Poturkom i tako će biti do kraja ukoliko netko od domaćih boraca ne dođe u pomoć oko sparinga."

Bliži se FFC 07 i meč s Alijom Tuckom. Kakvu borbu možemo očekivati?
"Alija se za koji dan bori s Mladenom Kujundžićem i to će biti jedan vrlo težak meč te ne znam da li će se uspjeti pripremiti do 4.listopada i samim time njegov nastup na FFC mi je upitan. Ukoliko dođe do meča s Alijom ili bilo kojim drugim borcem, to će biti prava poslastica za sve gledatelje koji će se te noći naći u našoj Olimpijskoj dvorani."

S obzirom da su ponude cijelo vrijeme dok si se oporavljao stizale, sigurno da imaš planove nakon Zetre?
"Trenutno sam fokusiran samo na FFC 07 u Sarajevu, iako sa svih strana dolaze ponude, kako za moj, tako i Dženanov i Dževadov nastup, tako da Dževad kao glavni i odgovorni ovih dana ima pune ruke posla."

Emir Spahić
emir.spahic@fightsite.ba

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI