“Meč protiv Dos Santosa još uvijek nije gotova stvar, upravo traju pregovori!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.01.2017 11:04h Autor:

Miočić (screenshot)

U utorak su američki mediji objavili glasinu prema kojoj bi Stipe Miočić svoju drugu obranu naslova trebao odraditi protiv Juniora dos Santosa na UFC-u 211 u Dallasu. Iako su mnogi informaciju shvatili kao gotovu stvar, realnost baš i nije takva. Barem još ne u ovom trenutku.

Naime, agent za Europu UFC prvaka u teškoj kategoriji Anthony Obradovich je na svom službenom Facebooku ustvrdio da se još uvijek “pregovara” i da stvar “nije službena”. A prošlost je pokazala da je Obradovich u svojim objavama gotovo redovito bio u pravu. Neki će poznavajući Miočića i njegovu narav reći da se radi o iznimno lojalnom zaposleniku UFC-a koji nikada ne radi probleme i koji ne odbija mečeve, pa će se stvar vrlo brzo raščistiti.

Ipak, trenutačna situacija je nešto kompliciranija nego ranije što se može zaključiti prema nedavnoj Miočićevoj izjavi u kojoj se požalio Arielu Helwaniju da ga UFC ne tretira kako bi trebali tretirati svog šampiona u kraljevskoj kategoriji. Stipe je otrkio i da se želio boriti ranije, no da su mu iz UFC-a namijenili svibanj što se podudara s glasinom o UFC-u 211 i Junioru dos Santosu u Dallasu.

Upitan koliko su daleko od dogovora, Miočić nije želio otkrivati detalje, nego je odgovorio da je to stvar njegovog menadžmenta koji pregovara s UFC-om. Pokušavajući ga isprovocirati Helwani ga je upitao da li je spreman staviti karijeru “on hold”, ako ne dobije traženi nova, no Miočić je tu ostao hladan i mudar odbacivši takvu mogućnost spuštajući pritom loptu na zemlju.

U eri kresanja troškova i pokušaja racionalizacije poslovanja novih vlasnika UFC-a, Stipe se odlučio izboriti za bolji i unosniji ugovor. Iako trenutak nije idealan upravo zbog već spomenute štednje, Stipe nema previše izbora i ova reakcija je morala doći upravo u ovom trenutku. Tri impresivne pobjede u 2016., osvajanje pojasa i obrana u Clevelandu su veliki kapital koji Miočić stavlja na stol kao argument da zaslužuje bolje i da zaslužuje više. Jer u pregovore uvijek morate kretati s određenim adutima u rukavu, inače ste u startu već izgubili. Svjestan da prvaci teške kategorije u UFC-u traju otprilike kao i proljetni snijeg, Miočić bi bio glup i naivan da uoči druge obrane titlue i to pogotovo protiv protivnika koji ga je jednom već pobijedio, ne pokuša izboriti bolje uvjete. Ne razmišljajući i ne kalkulirajući uopće o ishodu dvoboja protiv Dos Santosa jer će izboreni uvjeti vrijediti i za naredne nastupe u Octagonu.

Stoga je lako zaključiti da se iza kulisa UFC-a ovih dana odvijaju teški pregovori oko Stipine plaće. Nešto slično kao u slučaju Tonyja Fergusona koji je unatoč važećem ugovoru odbio nastupiti po uvjetima koji su slabiji od onog njegovog protivnika smatrajući da su nove okolnosti morale rezultirati i većim honorarom.

Pravo je pitanje tko će prvi popustiti i tko ima jače adute u rukavu. Sudeći prema ultra uspješnoj 2016. godini za Miočića i pojasu koji drži u svojoj kući, dojam je da će UFC biti taj. Stipe je to bez sumnje zaslužio…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI