Meč koji Opatija jedva čeka: Eddie Sanchez najteži ispit za Bekavca do sada!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.02.2014 15:18h Autor:

Sanchez VS Bekavac (screenshot)

Gledatelji će 1. ožujka na FFC Futuresu 1 u Opatiji imati priliku pogledati neke od najboljih mladih boraca sa svih strana Europe, a ista priredba ugostit će i jedno u svijetu vrlo poznato ime. Kao protivnik Stipe Bekavca nastupit će Amerikanac Eddie "The Manic Hispanic" Sanchez, bivši UFC-ov i Bellatorov borac te nekadašnji protivnik Cro Copa.

Eddie Sanchez (13-7, 3-3 u UFC-u, 2-1 u Bellatoru) daleko je poznato ime. Osim što je bio borac koji je prvi "poželio dobrodošlicu" Mirku Filipoviću u UFC-u, svoju relativno uspješnu karijeru gradio je u još nekim organizacijama.

Sanchez je rođen 4. studenog 1982. godine u Kaliforniji, a prvi doticaj sa sportom bio mu je baseball. No, brzo je odlučio postati borac, iako zamalo i od toga nije bilo ništa, kada je kao 20-godišnjak skoro poginuo u prometnoj nesreći.

Svoju borilačku karijeru započeo je vrlo impresivno 2005. godine te je ostvarivši pet pobjeda prekidom, nakon samo godinu i pol dana karijere, dobio profesionalni ugovor s UFC-om. Tamo je također debitirao nokaut pobjedom da bi nakon toga bio poražen u UFC debiju Mirka Filipovića. No, poraz od Cro Copa nije ga usporio, dobiva također iduće dvije borbe, u jednoj od njih i Sou Paleleija, no tada slijeda dva vezana poraza od manje poznatih boraca i Sanchez napušta UFC.

Prvu borbu izvan UFC-a odradio je u Bellatoru pobijedivši Jay White, a nakon što je ostvario još dvije pobjede u manjim organizacijama vratio se u Bellator te ostvario pobjedu i osigurao si mjesto u Bellatorovom turniru teškaša koji mu je trebao pomoći u povratku u UFC. U tom trenutku sa skorom 12-3 i dobrom serijom vjerovalo se da je Sanchez sazrio dovoljno za povratak, no ono što se dogodilo u idućih pet borbi nitko nije očekivao.

Sanchez je izgubio od Neila Grovea u prvoj rundi Bellatorovog turnira i razočaran je sreću odlučio pronaći negdje drugdje te se odlazi boriti protiv veterana Mike Whiteheada, no i tu borbu gubi, ovog puta podijeljenom odlukom. Pobjeda protiv veterana Bretta Rodgersa ga je vratila na pravi put, no Sanchez donosi odluku da svoju karijeru nastavi u Europi. Prvo nastupa u Poljskoj gdje gubi kimurom od tada još ne toliko poznatog, a danas M-1 prvaka Grabowskog, a nakon toga i u Rusiji gubi od također tada nepoznatog, a danas neporaženog Bellatorovog prvaka Vitalija Minakova. Nakon ta dva poraza Sanchez u ljeto 2012. godine donosi odluku da prestaje s borbama te da to možda znači i završetak karijere.

Ipak, Sanchez se, vjerojatno s vremenom uvidjevši da je ipak izgubio od boraca najviše svjetske klase, odlučuje na povratak borbama, a prvi koji su ga bookirali bili su ljudi iz FFC-a koji su mu ponudili borbu protiv još jednog povratnika koji se vraća nakon dvije godine, Stipe Bekavca. Borba će se održati 1. ožujka na FFC Futures 1 eventu u Opatiji i sigurno je pravi poziv svim ljubiteljima slobodne borbe da posjete opatijsku sportsku dvoranuu.

Ulaznice za FFC Futures 1 već se mogu pronaći u pretprodaji po cijenama koje kreću već od 50 kuna, a prodajna mjesta su Monokini Opatija, Beto Matulji, Kavana Lovran i Dallas Music Shop Rijeka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI