Mavrović oduševljen Hrgovićevim profi debijem, ali savjetuje: “Treba nabiti još koju kilu”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.10.2017 12:45h Autor:

Photo: Facebook

Filip Hrgović je proteklog vikenda debitirao u profesionalnom boksačkom ringu. “Hrga” je slavio za samo 100 sekundi protiv iskusnog Brazilca Zumbana na priredbi u latvijskoj Rigi.

Odličan debi brončanog hrvatskog Olimpijca je za Večernji list prokomentirao i legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović. “Šaka sa Srednjaka” je zadovoljan kako je mladi hrvatski boksački as krenuo u profesionalnu karijeru, te mu predviđa svjetlu budućnost.

“Imao sam prilike vidjeti Filipa na djelu i ovog ljeta na dva sparinga koja je imao s jednim ozbiljnim srpskim profesionalcem i već tada bilo mi je drago konstatirati da je u zavidnoj boksačkoj formi. Ovo u subotu bio je samo nastavak toga, i to protiv protivnika po mjeri za prvu profesionalnu borbu. Lijepo mi je bilo vidjeti njega i njegova trenera Yousefa Hasana, djelovali su mi dostojanstveno i elegantno u tim hrvatskim crveno-bijelim bojama”, izjavio je Mavrović.

S obzirom na veliko iskustvo u poluprofesionalnoj WSB ligi, Mavrović vjeruje da bi Hrgović mogao “ubrzati” svoj boksački put…

“Filip bi se za europski naslov mogao boriti već za godinu do godinu i pol. Za nas koji dolazimo iz manjih zemalja to nije loš put, a ja bih rekao i da je sigurniji. Meni je taj europski naslov dao dimenziju više i omogućio borbu za svjetski naslov. Hrgović je već sada sjajan i nitko s njim neće boksati zato što mu se hoće, jer boksati s Francuzom, Nijemcem ili Englezom znači više novca. No, možda je dobar i put preko naslova neke manje federacije koja nije WBC, WBA, IBF i WBO.”

Na koncu je Hrgoviću dao mali savjet. Bivši izazivač za svjetsku titulu smatra da je ipak malo pelagan za teškaša…

“Filip je visok 198 centimetara i vjerujem da će mu za prave mečeve trebati koji kilogram više jer bi s njima bio opasniji. No, on mora sam osjetiti sebe, možda mu više odgovara da su mu mišići vitalniji, da ima više zraka u plućima. Ovog puta vidio sam neke serije koje nisu bile uobičajene za njega u olimpijskom boksu. Ja sam na 191 centimetar u prosjeku imao oko 101 kilogram, ali u borbu s Lennoxom Lewisom ušao sam sa 96,7 kilograma i u tome sam pogriješio”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI