Mavrović: Treniram punom parom i u veljači donosim odluku vraćam li se u ring!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.12.2012 09:03h Autor:

Željko Mavrović

Željko Mavrović posljednjih mjeseci trenira prilično aktivno, a u zadnjih nekoliko tjedana nerijetko ga se može vidjeti u kao gosta u nekim našim boksačkim klubovima, ali i onima koji preferiraju neku drugu borilačku disciplinu.

Jedan od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača, koji je na svom vrhuncu bio i u samom svjetskom vrhu, u karijeri je doživio samo jedan poraz. U posljednjoj borbi karijere jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio ga je Lennox Lewis, a to je bilo sad već pomalo davne 1998. godine u SAD-u. Nakon što su se u hrvatskim medijima pojavila fotografije s njegovog sparinga s Filipom Hrgovićem, jednim od najnadarenijih hrvatskih teškaša, krenula su i nagađanja o Mavrovićevom povratku u ring.

Čini se da takva priča definitivno ima temelje, Željko trenira već dulje vrijeme zaista iznimno naporno u jednoj zagrebačkoj dvorani, a u goste je odlučio pozvati i novinare nekih većih hrvatskih medija.

"Ne bih spominjao povratak jer on stvara presing i zvuči kao obećanja. Ima već godinu dana kako sam se vratio treninzima. Najprije je to bila teretana, potom sam sparirao s curama, a zatim i s dečkima koji znaju nešto s rukavicama, ali ne mogu udariti pravog boksača. Cure su mahale, a ja sam samo eskivirao. Potom sam se počeo kretati i u boksačkim krugovima, jednom me i Željko Golub nagovorio na sparing pa sam vidio da mi to ide lijepo. Nakratko sam sparirao i s Marijem Preskarom, no on je izvan svake ozbiljne forme", rekao je Mavrović za Večernji list.

Na inzistiranje novinara da ipak bude malo konkretniji o temu svog eventualnog povratka u ring, rekao je sljedeće… "Onog trenutka kada sebe potpuno osjetim, donijet ću odluku, novu odluku. Potrudit ću se, volio bih to, no moram sve odvagati. Sabrat ću svoj život, svoju obitelj, posao i pitati samog sebe što ja to želim postići ako ulazim u ring. A do tada bi me razmišljanje o tome samo iscrpljivalo. Sada bih volio mir neko vrijeme, bez pitanja hoćeš, nećeš, jesi li bolji. Previše to psihološke energije oduzima. Taj presing si ne želim jer ja ništa ne moram. Bit će to negdje u veljači, ožujku. Toliko sam si dao vremena da potegnem u treninzima. Više od toga ne bi imalo smisla rekreirati se ovakvom žestinom, to tijelo ne bi izdržalo", dodao je velik hrvatskog sporta.

U svojoj karijeri Mavrović je odradio 28 mečeva, ubilježio je 27 pobjeda, a do njih čak 22 je stigao nokautom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI