Mavrović se ovog mjeseca vraća u ring!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.04.2013 11:03h Autor:

Željko Mavrović

Mjesecima se već priča o mogućem povratku jednog od najboljih hrvatskih profesionalnih boksača svih vremena ponovno u akciju, Željko Mavrović nedavno je bio i u Njemačkoj gdje je odradio sparinge i bio na sastanku s poznatim promotorom Wilfriedom Sauerlandom, ali on ga je odbio.

No, čini se da je Wilfriedov sin ipak odlučio pomoći Mavroviću oko povratka borbama te je vrlo izgledno da će 27. travnja u Hamburgu u Njemačkoj nakon gotovo punih 15 godina pauze ponovno odraditi jedan meč!

Protivnik bi mu trebao biti Enad Ličina, koji je deset godina mlađi od našeg boksača, a tijekom karijere ostvario je skor od 22 pobjede i četiri poraza. Pokušao je također osvojiti europsku i svjetsku IBF titulu, ali to ipak nije uspio.

"Budući da se Wilfried ionako povlači iz biznisa, sve ukazuje da će moju karijeru voditi njegov sin Kalle. Ipak, čini mi se da Sauerland zapravo ne zna što bi sa mnom, osjećam mnogo sumnje i nesigurnosti s njegove strane. To mi je shvatljivo, jer u Berlinu sam sparirao s dečkima koji su dvostruko mlađi od mene. U svakom slučaju još se mnogo toga mora posložiti da bih 27. travnja nastupio u Hamburgu. Preda mnom su četiri tjedna priprema s trenerom Vladom Božićem za meč protiv Ličine. Ne sumnjam u sebe, niti zamjeram ljudima koji sumnjaju u mene. I ja sam očekivao da će ova promotivna priča biti lakša. Malo sam umoran od toga, ali imam motiva i inspiracije za završne pripreme. Čekam Sauerlandov poziv i konačnu potvrdu nastupa", rekao je Mavrović, a njegove je riječi prenio Slobodan Mufić za portal Profightstore.

Podsjetimo, Mavrović je posljednji put u ringu bio u rujnu 1998. godine u SAD-u kada je doživio poraz sudačkom odlukom u meču s jednim od najboljih pro boksača svih vremena, Lennoxom Lewisom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI