Matić pokorila Qingdao! (VIDEO)

Vijesti iz regije 21.11.2015 15:33h Autor:

Foto: Hrvatski judo savez

Barbara Matić se vratila nakon ozljede lijevog koljena i na najbolji mogući način obilježila svoj povratak. Ona je danas na Grand Prix-u u Kini osvojila zlatnu medalju i novih 300 bodova na svjetskoj ranking ljestvici.

Matić je u prvom kolu kategorije do 70 kilograma s razlikom od jednog yuka svladala predstavnicu Kineskog Taipeia Liu-Yu Shang. Poljakinja Katarzyna Klys pala je u drugom kolu, a najuspješnija hrvatska judašica porazila je i Seongyeon Kim (KOR) u borbi u kojoj je Koreanka skupila dvije opomene zbog neaktivnosti.

Potpunu dominaciju Barbara je pokazala u finalu protiv Njemice Ilijane Marzok. Dva puta je bacila Marzok na wazari te je nakon samo minute i 45 sekundi imala zlato u rukama. Izdvojimo i najveće iznenađenje ove kategorije, a to je ispadanje aktualne svjetske prvakinje Gevrise Emane (FRA) u prvom kolu.

Sutra su na rasporedu nastupi Ivane Maranić u kategoriji do 78 kilograma i Zlatka Kumrića do 100 kilograma. Maranić u prvom kolu ide na Ruskinju Kachorovskayu, dok će Kumrić nastupiti protiv Srbina Stefana Jurišića.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI