Matić osvojila zlato u Češkoj

Vijesti iz regije 29.07.2013 10:30h Autor:

Barbara Matić

Po prvi puta Europski kup za juniore u Češkoj ne održava se u Pragu, ove godine 370 juniora iz 30 država ugostio je Liberec. Za hrvatsku himnu u Liberecu pobrinula se Barbara Matić.

Matić je u finalu kategorije -70kg nakon 4 minute borbe bila bolja od Caroline de Wit iz Nizozmske. Na putu do finala pobjeduje Miriam Butkereit (GER), Sarah Gregor (GER), Monike Burgess (CAN). Nakon što je na prošlom ECup-u u Paksu po prvi puta bila brončana, danas po se po osmi put izborila za najviše postolje na Europskim kupovima U21.

Maja Blagojević i Zlatko Kumrić završili su na 7.mjestu.

Juniorska reprezentacija ostaje na trening kampu do utorka navečer, kojima se danas pridružio dio kadetske i seniorske reprezentacije. Uz natjecatelje su izbornik muške juniorske reprezentacije Nikola Bućan i trener kadetske reprezentacije Vladimir Preradović.

Za neke natjecatelje je ovo bila posljednja provjera pred Europsko U21 Prvenstvo koje će se održati u rujnu, prije kojeg nas naravno očekuje IJF Grand Prix u Rijeci. Pred EP nas očekuje još jedan ECup koji će se održati idući vikend u Berlinu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI