Matić od statusa nositeljice na OI dijele jedna do dvije medalje (PHOTO)

Vijesti iz regije 30.11.2015 16:06h Autor:

Hrvoje Lindi, Barbara Matić i Vladimir Preradović

Danas je u prostorijama Hrvatskog judo saveza održana konferencija za medije povodom završetka uspješne azijske turneje na kojoj je Barbara Matić osvojila zlatnu i brončanu medalju te osigurala plasman na idućim Olimpijskim igrama.

Nakon zlata na Gran Prix-u u Kini, hrvatska judašica Barbara Matić, koja nastupa u kategoriji do 70 kilograma, osvojila je i broncu u Južnoj Koreji. Uspjeh je veći i time što je ovim rezultatima osigurala nastup na Olimpijskim igrama koje će se održati iduće godine u Riju de Janeiru.

Osim Barbare, na konferenciji za medije su sudjelovali i Vladimir Preradović, izbornik ženske judo reprezentacije, te Hrvoje Lindi, glavni tajnik saveza.

"Znali smo da možemo napraviti jako puno, kad smo krenuli na turneju računali smo na 300 bodova, još kad uzmemo u obzir ozljede koje su Barbaru mučile, mislim da možemo reći kako je ovo sjajan rezultat. Slijedeći cilj je biti nositelj na Olimpijskim igrama te na neki način izabrati protivnicu u četvrtfinalu", izjavio je Preradović.

Matić je na putu do medalje svladala Njemicu Vargas Koch, prvu nositeljicu turnira. Nakon te sjajne pobjede, uslijedio je nastup protiv domaće predstavnice Kim, koja je, nažalost, Barbaru pobijedila wazarijem unatoč činjenici da je imala dvije kazne više od hrvatske predstavnice. Iza Matić je teška i naporna sezona te je Barbara jedva dočekala povratak u Hrvatsku.

"U Južnoj Koreji sam pobijedila prvu nositeljicu od koje sam stalno gubila, ali ovom smo prilikom trener i ja složili odličnu taktiku te ona nije imala nikakve šanse u tom meču. Jako sam zadovoljna nastupom, sezona je bila jako duga i teška. U Kini i Južnoj Koreji se sve odvijalo na brzinu, cijele ste dane po dvorani i to bude malo naporno tako da sam jedva dočekala povratak kući", poručila je Matić.

Za Barbaru prvo slijede odmor i ispiti, a onda i prilično natrpan raspored tijekom kojeg će odraditi olimpijski trening kamp, nastup u Kubi, Grand Slam u Parizu i Europsko prvenstvo te Masters koji je zadnji turnir prije nastupa u Riju de Janeiru. Na ovim će natjecanjima hrvatska reprezentativka pokušati doći do statusa nositeljice na Olimpijskim igrama. Za to će joj biti potrebna jedna od prvih osam pozicija te bi, prema riječima izbornika Preradovića, to mogla i ostvariti s jednom do dvije medalje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI