Matej Truhan: Napokon borba, Haleluja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.09.2014 22:26h Autor:

Matej Truhan

Nakon pauze od gotovo godinu dana, Matej Truhan se vraća MMA borbama, a nastupit će na FFC Futures eventu u subotu. U ovom interviewu je najavio svoju prvu borbu koju će odraditi otkad se vratio iz Amerike iz ATT kampa, a protiv njega će se boriti Zsolt Fenyes iz Mađarske.

Napokon borba, što reći više?

Haleluja!

Hoće li publika moći vidjeti jednog novog Truhana, gledajući da si od zadnje borbe do danas prošao puno toga?

Mislim da svaki puta u borbu ulazim drugačiji, odnosno bolji, pa će tako biti i ovog puta. Također, ovisno o protivniku prilagođavam taktiku, pa tako da nikad ne izgledam isto.

Protivnik ima 4 poraza u nizu, znači favorit si, pa pitam da li ti je drago da nakon takve pauze ipak ideš na jednog prosječnog borca?

Nažalost, originalni protivnik  se ozlijedio i zamjena je takva kakva je. Dečko je primarno thai boksač pa vjerujem da će dobro parirati u stojci i da ćemo pružiti dobar fajt.

Planovi nakon ovoga? FFC pojas?

Idem borbu po borbu i općenito su mi misli u sadašnjosti. Nakon subote, nadam se da će uskoro doći i nova borba i to protiv nekog jačeg imena.

Što misliš koliko će FFC dobiti ovim uvođenjem pojasa?

Uvođenje pojasa je neophodno za organizaciju poput FFC-a. Mislim da će to dati novu dimenziju i veći interes, a uz to, nadam se, i neke dobre  sponzore koji su neophodni da si borci barem mogu platiti hranu i suplemente tijekom priprema.

Najavio si trajno spuštanje u laku kategoriju. Koga vidiš kao glavne konkurente za pojas FFC prvaka?

Ne bih se igrao matchmakera. Ljudi koji se time bave znaju svoj posao i ja im vjeruje te to prepuštam njima.

Budući da si sad stalno zaposlen, kako raspoređuješ vrijeme, između posla, obitelji i treninga te stigneš li išta osim toga?

N baš. Posao, trening, žena , djeca, gladovanje i nedostatak sna, to je moj život zadnjih mjesec dana. I mogu reći da uživam u tome.

Gladovanje? Na koliko si kilograma bio i koliko još trebaš skinuti?

Priprema sam započeo s 84 kilograma, budući da tijekom ljeta baš nisam trenirao zbog kombinacije posla, alegrije i čuvanja klinaca, jer još nismo imali mjesto u vrtiću. Danas sam na 74.5, a posljednje četiri kile će mi biti teško skinuti kao da se trebam spustiti do birca u podnožju zgrade i popiti kavu na blagom suncu, sjedeći na ultra udobnoj fotelji slušajući Smithse u pozadini.

Ima li kakvih kontakata iz Amerike? Hoće li te pratiti i nadaš li se možda nekog pozivu za nastup "preko bare"?

ATT i Amerika su za mene uvijek otvoreni i uvijek su opcija. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti.

Da možeš napraviti najavu i pozvati publiku u subotu, kako bi to izgledalo?

Svi koji volite dobru tučnjavu i tupe zvukove udaraca koji odzvanjaju po tijelu i glavi, dođite u subotu na FFC Futures 3.

Razgovarao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI