Mate Parlov dobitnik nagrade Franjo Bučar za životno djelo

Vijesti iz regije 28.11.2018 22:16h Autor:

Mate Parlov

Obitelj hrvatske boksače legende, Mate Parlova, preuzela je nagradu Franjo Bučar, koja je velikom pulskom sportašu poshumno dodijeljena na ovogodišnjoj svečanosti.

Tekst prenesen sa stranica Hrvatskog boksačkog saveza.

Dobitnici nagrade za sport „Franjo Bučar“ za ovu godinu su: Hrvatska muška nogometna reprezentacija, Zlatko Dalić, Luka Modrić, Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Miho Bošković, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić i Petra Deša, a dobitnici nagrade za životno djelo „Franjo Bučar“ su Vladimir Janković, Milka Babović i Mate Parlov.

U ime nagrađenih, prigodno se obratio dobitnik nagrade za životno djelo Vladimir Janković, zahvalivši na nagradi naglasivši kako sport nisu samo medalje i rekordi, već ono što je izuzetno bitno, a to je odgoj mladih i utjecaj na zdravlje tijekom čitavog života. Jedan od takvih bio je i veliki prvak i džentlmen u ringu Mate Parlov koji je sve svoje uspjehe i pobjede uvijek povezivao najviše s radom, samoodricanjem a tek na kraju s talentom. Iz tog razloga, ne postoji boksački kutak u svijetu u kojem se o ovom velikom čovjeku i boksaču ne govori s poštovanjem.

Možda je zbog nečijeg nemara ili birokratske sporosti ova važna sportska nagrada za svakog sportaša ipak stigla prekasno. Njegova obitelj danas je bila uz svog “Tea”. Njegova impresivna kolekcija trofeja uz koje ne ide riječ ne mogu, od utorka bogatija je za Nagradu za životno djelo “Franjo Bučar”. I ovom prilikom Mate Parlov bio je veliki promotor boksa koja je u njegovo vrijeme uz ostale velikane kojih danas nema bila “plemenita vještina”. U ime Hrvatskog boksačkog saveza možemo samo reći. Hvala ti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI