Masovni karate turnir: Grand Prix Croatia ugostit će rekordnih 1813 sudionika

Vijesti iz regije 13.01.2016 15:53h Autor:

25. Grand Prix Croatia

Grad Samobor ugostit će 25. međunarodni karate turnir pod nazivom Grand Prix Croatia. Na natjecanju koje će se održati 16. i 17. siječnja nastupit će najbolji karatisti iz 23 različite države.

Natjecanje koje će se održati u organizaciji Karate kluba Samobor jedno je najmasovnijih u ovom dijelu Europe. U kadetskom, juniorskom i mlađem seniorskom te seniorskom uzastu nastupit će veliki broj osvajača svjetskih i europskih odličja s prethodnih velikih karate natjecanja.

Posebno zanimljiva bit će seniorska kategorija u kojoj su se među 53 prijavljenja natjecatelja našli europski prvak Nizozemac Rene Small i aktualni viceprvak svijeta Iranac Sajad Ganjzadeh. Treću godinu zaredom organizator ima u programu turnira i nastup osoba s posebnim potrebama, a to sasvim sigurno pojačava značaj ovog natjecanja.

U siječnju 2015. godine na 24. Grand Prix Croatia turniru je nastupilo ukupno 1694 natjecateljica i natjecatelja, a ove godine, u dva dana turnira, očekuje se rekordnih 1813 sudionika.

Naglasimo i kako kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj turnir služi kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe koje će održati na Cipru od 5. do 7. veljače.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI