Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Martinović osvojila zlato na Europskim igrama, Kovačević s broncom okončala karijeru! | Fight Site

Martinović osvojila zlato na Europskim igrama, Kovačević s broncom okončala karijeru!

Vijesti iz regije 15.06.2015 10:34h Autor:

Maša Martinović

Na Europskim igrama u Bakuu karatistica Maša Martinović osvojila je zlato u kategoriji iznad 68 kilograma pobijedivši u finalu Turkinju Meltem Hocaoglu 5-0.

Bila je to repriza finala ovogodišnjeg Europskog prvenstva kad je Martinović u Istanbulu pobijedila 8-0 te je tako europskom naslovu pridodala i ovaj.

"Sretna sam i ponosna što sam osvojila prvo zlato za Hrvatsku na Europskim igrama. Ovo je moj najveći rezultat u karijeri. Ponovilo se finale EP-a i ponovo sam pokazala da sam najbolja u Europi," kazala je 25-godišnja Čakovčanka.

Martinović je na putu do zlata bila impresivna. U pet borbi ostvarila je pet sigurnih pobjeda. U skupini je pobijedila domaću predstavnicu Ajtanu Samadli (2-1), Šveđanku Hanu Antunović (2-1) i Francuskinju Nadege Ait Ibrahim (8-2). Potom u polufinalu i Ruskinju Ivanu Zajcevu (5-2), a zatim u finalu i Turkinju. Maša je u ožujku debitirala na Europskom prvenstvu u pojedinačnoj konkutrenciji i odmah stigla do zlata. Sad je debitirala i na Europskim igrama i ponovo slavila.

Bila je ovo treća karate medalja u Bakuu za hrvatske predstavnice. Jelena Kovačević osvojila je srebro, a Ana Lenard broncu.

Iako je na Europskim igrama osvojila srebrnu medalju, hrvatska karatistica Jelena Kovačević nije promijenila odluku te je u Bakuu završila uspješnu karijeru.

"Na Europskim igrama u Bakuu osvojila sam prvu medalju za Hrvatsku, a posljednju u svojoj karijeri. Ovo je bilo posljednje natjecanje na kojem sam nastupila. Imam 30 godina i ovo je lijep kraj karijere," kazala je Kovačević.

U svojoj riznici ima šest medalja s europskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, te po jedno srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Osvojila je i srebro na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. Od njenih uspjeha treba izdvojiti 2009. na Tajvanu kad je na World Games – olimpijadi neolimpijskih sportova osvojila zlato, baš kao i na Combat games u Pekingu 2010.

U katama je u Bakuu nastupila i Vlatka Kiuk, ali nije prošla skupinu.

Kad su u pitanju borilački sportovi na 1. Europskim igrama brončano odličje pripalo je i hrvaču Dominiku Etlingeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI