Martinjak nakon osvajanja “UBBAD” naslova prvaka: Promocija raste, a sve borce tretiraju kao kap vode na dlanu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.02.2017 18:53h Autor:

Marko Martinjak

Hrvatska ima svjetskog prvaka u izuzetno brzo rastućoj promociji UBBAD. Riječ je o boksu bez rukavica, a Marko Martinjak se nevjerojatno dobro snašao u britanskom ringu, gdje je nakon tri odrađena meča ponio naslov prvaka do 100 kilograma.

Inače, UBBAD je jedina legalna promocija koja organizira “bare knuckle” borbe, a Martinjak je tamo završio nakon kombiniranja boksačke i kickboksačke karijere, uz različite uspjehe i neuspjehe. Ispričao je kako se tamo našao te je pokušao objasniti o kakvoj je zapravo promociji riječ:

“Zapravo, jednog dana me je kontaktirao Mark De Mori i ponudio mi boriti se za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. To sam prihvatio i otišao tamo. Tada sam poražen, ali svidio sam im se i ponudili su mi nastavak suradnje. Već drugim mečem sam se vratio u svoju prirodnu kategoriji i došao do pobjede nokautom. Odmah nakon toga dali su mi borbu za naslov prvaka u cruiser kategoriji. Inače, riječ je o sve popularnijoj promociji, u kojoj se već bore i neki UFC borci. Ovaj event na koji sam osvojio naslov gledalo je 1700 ljudi, a naslov bih trebao braniti pred 4500. Riječ je o promociji koja svakim eventom sve više raste, a sve nas borce tretiraju kao kap vode na dlanu. Jedan od vlasnika mi je rekao kako će se pobrinuti za mene i kako me čeka velika budućnost. Financijski sam isto zadovoljan, a to će sada kada sam prvak biti još bolje. Osim toga, vlada veliki fair play, sve je na visokoj razini. “

Taj nastup bio je još impresivniji, naišao je na većeg protivnika koji je bio poseban izazov, no uspio ga je apsolvirati:

“Protivnik je bio Billy Bang Bang Hawthorn, vrlo jak protivnik. Dečko je imao devet pobjeda i to sve nokautom. Realno, nakon Jimmy Swenneya i Michael Ferrya, on je bio tamo najbolji borac. Pojas za njega nije bio u igri, pošto je pao vagu 18kg pretežak. Ja sam bio na nekih 101 kg, on na 119. Znao sam da će to činiti razliku, da će biti puno sporiji, ali i opasniji. Realno, on nije neki boksač, ali ima bombe u obje ruke. Uspio sam ih izbjeći i iskoristiti svoju brzinu.”

Zanimljivo je bilo čuti Markovo razmišljanje misli li da tako dobro izgleda u borbi bez rukavica upravo zbog toga što su one smanjivale snagu udarca te njegovi protivnici do sada nisu mogli osjetiti kako to izgleda kada te Martinjak pogodi punom snagom.

“Realno, ja nikad nisam bio neki veliki udarač. Uvijek sam se više oslanjao na brzinu i kretanje, pa snaga nije toliko mogla doći do izražaja. No, dosta tvrdo udaram, to stoji. Zahvalio bih se kondicijskom treneru Žaku što je prepoznao da trebam raditi na snazi i vide se rezultati. Osim toga mi je boksački trener popravio prijenos kukova, pa sam i tu dobio na snazi udarca”, objasnio je.

Svoj idući meč u UBBAD promociji Marko će imati 22. travnja, a tada će po prvi puta braniti titulu prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI