Martin Batur nastupa na AFC-u protiv Aleksandra Rakića! (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.06.2015 22:17h Autor:

Martin Batur (Foto: I. Kaurloto / Fight Site)

Austrijanac Aleksandar Rakić je dobio novog protivnika za nastup na Austrian Fight Challengeu, a to je Zadranin Martin Batur! Tassilo Lahr se trebao suprostaviti Rakiću, ali je doživio ozljedu te je Martin uskočio 12 dana prije borbe.  Meč će se održati 20. ovog mjeseca u Beču.

Batur je 2014. u žestokoj konkurenciji osvojio FFC Futures. Martin i Aleksandar su se trebali boriti na FFC-u 7 u Sarajevu, ali je Martin ozlijedio šaku tijekom priprema i nije mogao nastupiti. Zadranin je u Dublinu proveo dva tjedna na pripremama u najboljoj europskoj MMA dvorani – SBG-u, dvorani čiji je najpoznatiji član izazivač u UFC-ovoj perolakoj diviziji, Conor McGregor. Batur je svoju formu i umijeće trebao pokazati na FFC-u 19 protiv Poljaka Marcina Prachnia, ali je i ta borba propala jer je cijeli event otkazan.

Rakić je na FFC-u 16 pobijedio već spomenutog Prachnija te je pokazao o kolikom potencijalu se radi. Trenira u najpoznatijoj austrijskoj dvorani GYM 23. I on, kao i Martin, odlazi u druge zemlje na trening kampove. Rakić je postao poznato lice u Allstars dvorani u Stockholmu. Ta dvorana je centralna baza UFC-ovom izazivaču u poluteškoj kategoriji, Alexanderu Gustafssonu.

Oba borca imaju jednak broj mečeva, s tim da je Rakić u 7 borbi ostvario 6 pobjeda, a Batur u 7 mečeva 5 pobjeda. Borba će se održati u poluteškoj diviziji. Martin je visok 195 centimetara, a Aleksandar samo jedan cm manje. Oba borca preferiraju borbu na nogama te se može zaključiti samo jedno – ovo će biti rat!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI