Marko Martinjak osvojio svjetski WKF pojas u full contactu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.06.2016 10:39h Autor:

Marko Martinjak

Marko Martinjak došao je do krune svoje dosadašnje borilačke karijere, osvojivši WKF pojas u full contactu, pobjedom nokautom u drugoj rundi protiv portugalskog borca Pedra Correie.

Meč je odlučen već u drugoj rundi, kad je Marko pogodio udarac nogom u jetru, nakon kojeg se Portugalac nije uspio dovoljno brzo oporaviti te je morao predati pojas. Impresivno, a još impresivnije ako u obzir uzmemo činjenicu da je Marko prihvatio meč samo šest dana prije održavanja, i to potpuno slučajno, na poziv prijatelja koje se sjetio upravo njega, nakon što je čuo da je potreban borac za nastup na eventu.

Marko je vrlo emotivno primio ovo sve te se nakon meča obratio prijateljima, fanovima i pratiteljima na Facebooku, statusom koji prenosimo:

“Evo da se i ja oglasim nakon ove velike pobjede,ne samo za mene, već za moju obitelj, domovinu,prijatelje i fanove. Pobjeda je tu,donesena nokautom u drugoj rundi gdje je protivnik dobio udarac u predjelu jetre i nije mogao nastaviti. Prije toga je dva puta padao u prvoj rundi. Toplo se nadam će netko prepoznati ovaj trud,ovu žrtvu i titulu.

Veliko hvala gospodinu i prijatelju te bratu Dušku Zoriću što me predložio gospodinu Hrvoje Termopilu, koji je dao krajnje napore i trud da me ubaci u ovaj meč, jer da njega nije bilo, ne bi bilo ni ovoga rezultata. Hvala i mladome Stefanu Prtini, dečku iz Banja Luke, s kojim sam se doslovno upoznao na aerodromu. Bio velika podrška prilikom skidanja kila, savjetovanja oko prehrane i ostalih stvari. Stefane dobio si prijatelja do kraja života. Veliko hvala ide mojim trenerima, Rolandu-Roniju Žeželju, koji je moje noge doveo na jedan fenomenalan nivo, koje je i moj današnji protivnik osjetio na svojoj koži. Mariu Mlinariću, pak ide zahvala što je moju fizičku pripremljenost doveo na ovaj jedan poseban i brutalan način,s vremenom će to biti i još bolje.

Ovaj pojas je osvojen za moju kćerkicu i moju suprugu koje su mi dvije najveće motivacije i podrška u ovome sportu. Njihova ljubav je ono što mi daje snage da budem još bolji,brzi i jači. Hvala vama vjernim prijateljima i fanovima što me pratite bilo u porazu ili pobjedi. Ako sam nekoga zaboravio, a mislim da nisam, neka ne zamjeri, jer smatram da je ovo velika noć za hrvatski kickboxing i za mene samoga.”

Čestitamo Marku, borcu i čovjeku koji je dokaz da se nikada ne smije odustati, pa čak i kad porazi postanu previše česti, kao što se Marku dogodilo ranije u karijeri. No, nije odustajao te vjerojatno sad tek kreću prave stvari za njega. Još jednom, svaka čast!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI