Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Marko Martinjak: Nemam luksuz birati protivnike i uvijek ostavljam srce u ringu | Fight Site

Marko Martinjak: Nemam luksuz birati protivnike i uvijek ostavljam srce u ringu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.01.2015 20:20h Autor:

Marko Martinjak

Hrvatski boksač i kickboksač Marko Martinjak ispred sebe ima boksački meč protiv izuzetno iskusnog Ismaela Abdoula. Kaže kako je njegov negativan skor došao iz činjenice da ne bira protivnike, no isto tako vjeruje kako bi trebali uslijediti bolji dani.

S Markom smo porazgovarali uoči meča s Ismaelom Abdoulom, koji je na rasporedu u subotu u belgijskom Genku. Marko dakle odlazi svom protivniku na njegov domaći teren.

U ovaj meč ulaziš s izuzetno negativnim nizom od šest poraza u nizu. Kako je došlo do toga?

Istina, unutar takvog sam niza, no ja nažalost nisam borac koji iza sebe ima ljude koji bi mi mogli stvarati karijere te dovoditi i plaćati borce da gube i popravljaju mi skor. To nažalost radi većina boksača, no ja sam prisiljen raditi mečeve kad i gdje mi ponude, nebitno tko je protivnik. Moram priznati kako sam i više puta bio zakinut za pobjedu.

Ipak, tih šest posljednjih protivnika ima kombiniran skor 56-2-1.

Da, i taj podatak potvrđuje ono što sam rekao. Ne kalkuliram niti biram protivnike, niti gdje ću se i kada boriti.

Što si promijenio u treningu, da bi pokušao tom nizu doći na kraj?

Promijenio sam kompletan tim iza sebe. Za karijeri mi se sada u potpunosti brine Ivica Čukušić iz Splita. Za treninge mi se u potpunosti brine Aleksandar Pupac iz zagrebačkog Spartan Gyma.

Možeš li nas malo uputiti u svog vrlo iskusnog protivnika?

Ismael Abdul je vrlo iskusan protivnik i ovo će mu biti 90. profesionalni meč. Ima 38 godina, no još uvijek je vrlo aktivan, boksa dobre mečeve i dosta njih je za titule. Ima iza sebe i borbu protiv Davida Hayea, s kojim je odradio svih 12 runde te izgubio na bodove. Iako je poražen 33 puta, samo jednom je nokautiran. Nezgodan protivnik, u svakom slučaju.

Upravo to što je samo jednom nokautiran bi trebao biti znak da to pobjede trebaš doći tehničkim boksom i pametnim skupljanjem bodova. Slažeš li se? Na koliko rundi je meč dogovoren?

Meč je na šest rundi u trajanju od tri minute. Treba mu pristupiti oprezno, no i hrabro, a ja uvijek ostavljam srce u ringu. Ovaj puta neće biti ništa drugačije, ja ću sigurno dati sve od sebe. Kad je meč potvrđen nazvao sam svog prijatelja Ivici Bacurina, koji je s njim odboksao osam rundi i mislim kako je zakinut za pobjedu. On mi je dao važne savjete, prema kojima smo podosta i prilagodili trening.

Sportska javnost još nije u potpunosti upoznata s činjenicom da si mijenjao prezime. Možeš li uputiti čitatelje kako je došlo do toga i zašto?

Imao sam nekih problema unutar obitelji te sam se, zbog dobrobiti svoje šestomjesečne kćeri Pamele, a i svoje vlastite, odlučio na tu promjenu.

Obitelj je vjerojatno i najveća motivacija za bavljenje sportom, no samo od njega je teško živjeti. Radiš li još nešto osim sporta?

Trenutno sport zadovoljava prihode naše obitelji, budući da kombiniram boks i K-1 mečeve. A obitelj je u svakom slučaju najveća motivacija.

Kakvi su planovi nakon ovog meča? Gledaš li unaprijed ili o idućim koracima razmišljaš tek nakon ugovorenih mečeva?

Moj menadžer radi na tome da, ako u Belgiji prođe sve u redu, boksam već 24. siječnja u Italiji, pa u veljači ponovno u Belgiji. Na meni je samo da treniram i da budem konstantno spreman. Moji mečevi još uvijek nisu dovoljno plaćeni da bih si mogao priuštiti kamp u trajanju od dva ili tri mjeseca.

Zahvaljujem se obitelji i prijateljima na podršci te gospodinu Ivici Blatančiću iz BudoSport d.o.o. na podršci s opremom.

Razgovarao: Mario Katušić
mario.katusic@fightsite.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI