Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Marko Martinjak iznenada odlučio završiti borilačku karijeru | Fight Site

Marko Martinjak iznenada odlučio završiti borilačku karijeru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.07.2017 19:09h Autor:

Marko Martinjak

Hrvatski borac i trenutni prvak UBBAD promocije boksa bez rukavica, Marko Martinjak, odlučio je završiti svoju borilačku karijeru, potaknut financijskim problema, koji su ostali unatoč uspjesima u posljednje vrijeme.

Martinjak je posljednjih godina, u domaćim borilačkim krugovima, postao poznat upravo po tome što je bio spreman prihvatiti borbu bilo kada i bilo gdje te protiv koga. Tako je imao podosta negativan skor u boksu, sve dok se nije odlučio posvetiti kickboxingu. Tamo je osvojio nekoliko nacionalnih natjecanja, da bi prije godinu dana dobio priliku napasti WKF svjetski pojas u full contactu.

Marko je taj pojas osvojio, a malo nakon toga pružila mu se nova prilika. Debitirao je u britanskoj UBBAD promociji, odnosno u boksu bez rukavica. Tamo je brzo osvojio organizatore svojim stilom borbe te je početkom godine dobio priliku napasti svjetski pojas, koji je i osvojio. Tada je izjavio kako je u pitanju promocija koja borce tretira kao kap vode na dlanu, no unatoč iduće dvije obrane naslova, financijski uvjeti nisu bili takvi da bi Marku ostalo motivacije za nastavak karijere. Svoje umirovljenje objavio je putem Facebook statusa:

“Pozdrav ekipa,

Nakon dugo vremena razmišljanja i premišljanja,  došao je dan da objavim kraj aktivne borilačke karijere. Razlozi tome su što je nestala volja i glad za treningom i za mečevima, uzrokovanoma teškom financijskom situacijom, gdje sam bez sponzora, bez prave podrške opet napravio nešto. Uz podršku moje voljene Romane, koja je i dok sam gubio te bio po cijele dane u dvorani, radila za nas oboje, jer sam ja vjerovao da će se taj trud isplatiti. Nažalost, s financijske strane nije. Sa sportske je, a to je da sam bio dvostruki svjetski prvak te nebrojeno prvak države u različitim borilačkim vještinama. Imam mladu i lijepu obitelj koja me treba živog i zdravog, pogotovo moja kći Pamela, koja mi je najveće bogatstvo na ovom svijetu. Hvala svima koji su na neki način sudjelovali u mojoj karijeri, posebno svim trenerima koji su radili sa mnom. Od svakog od vas sam uzeo ponešto sto mi je odgovaralo i ugradio to u sebe i svoj borilački put. Hvala svima koji su bili podrška, koji ste se veselili mojim pobjedama, a tugovali u mojim porazima (iako vas je malo takvih bilo). Povlačim se kao pobjednik. Kao prvak. Idem sad u nove životne borbe i pobjede. Bog vas sve blagoslovio!”

Mora se priznati kako je ovo ipak šteta, budući da Marko u prosincu puni tek 27 godina. Ekipa s Fight Sitea želi Marku sve najbolje u daljnjem životu, kako njemu, tako i njegovoj obitelji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI