Marko Žaja prognozira FFC Futures Super Finale KB -77 kg

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.12.2014 01:10h Autor:

Marko Žaja

Jedna od najboljih europskih borilačkih organizacija, Final Fight Championship, svoj završni ovogodišnji event održat će 20. prosinca u Opatiji. FFC 17 – Super Finale, osim dvije super borbe i dvije borbe za titulu, donosi i deset finalnih mečeva iz serije Futures u kojima će se odrediti pobjednici i osvajači ugovora s FFC-om za 2015. godinu.

Ukupno 40 pobjednika s četiri ovogodišnja kvalifikacijska Futures eventa borit će se za tu iznimno lijepu nagradu koja bi mogla lansirati njihove karijere, pa nema sumnje kako će pružiti svoj maksimum u ringu. S početkom u 13 sati održat će se polufinalni mečevi, dok su finala u sklopu glavnog večernjeg dijela eventa. Zamolili smo neke od najvrsnijih hrvatskih borilačkih stručnjaka da prognoziraju turnire četvorice u svim Futures kategorijama.

KB -77 kg: Toni Mikelić (Hrvatska), Jasmin Bajrović (Hrvatska), Dezso Bakacs (Mađarska), Andi Vrtačić (Hrvatska)

Prognozira: Marko Žaja

"U finale kategorije u kojoj ću prognozirati rezultat plasirali su se četiri zaista kvalitetna borca od kojih su dvojica iz Trojana, kojeg zajedno s Denisom Vojnikovićem vodi vrhunski trener i jedan od naših najboljih MMA boraca svih vremena Zelg Galešić. Oni imaju dva borca, a to su Toni Mikelić i Andi Vrtačić. Tu je još Jasmin Bajrović iz Zagreba kojeg vodi odlični mladi trener i vrhunski borac Srđan Špirk te Mađar Dezso Bakacs."

"Moja prognoza je da će se u finale plasirati Toni Mikelić i Jasmin Bajrović. Tonija smatram velikim hrvatskim potencijalem u ringu i kvalitetan je tehničar (Tonijev brat Teo je po meni jedan od najboljih Hrvata današnjice u ringu općenito). Toni sjajno povezuje dobre ručne i izrazito brze i kvalitetne nožne tehnike i mislim da će u finalu imati prednost na distanci, dok bi Jasmin trebao forsirati blisku borbu jer ima izrazito jak udarac rukom i dobro barata udarcima koljenom. Andi Vrtačić je borac koji također ima veliki potencijal i mislim da njegovo vrijeme dolazi, a osim plasmanom u ovo finale to je već dokazao i kada je u Poreču izborio plasman u finale državnog prvenstva u low kicku. Mađara nisam često gledao, ali iz onog što sam vidio mogu zaključiti da je dobar borac, no ne vjerujem da će uspjeti proći polufinale."

"U svakom slučaju svim borcima u finalima od srca želim da pruže svoj maksimum te da borbe kao i dosada budu fer i korektne uz što manje ozljeda i neka pobjede najbolji! Moram pohvaliti i FFC za trud i uspješnu organizaciju kvalifikacijskih Futures turnira koji će još više probuditi interes za kickboxing u našoj domovini. To je sport koji je posljednjih godina u velikoj ekspanziji i u ovom trenutku u stotinjak klubova širom Hrvatske njime se natjecateljski i rekreativno bavi preko 5000 ljudi. Ovaj sustav natjecanja će borcima koji započinju svoju profesionalnu karijeru  odlično poslužiti za stjecanje iskustva na profesionalnim priredbama, a osvajačima će biti i odskočna daska za daljnju karijeru."

Ulaznice za FFC 17 – Super Finale mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i kioscima Tiska u cijeloj Hrvatskoj. Svoje najbliže prodajno mjesto možete pronaći ovdje.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI