Marjanović obranio WKU titulu, Kujundžić i Tucak odradili ludi meč

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.09.2013 11:56h Autor:

Fight for Glory

Banja Luka u petak navečer bila je domaćin vrlo zanimljivom borilačkom eventu Fight for Glory oko kojeg se organizator dosta potrudio, pa je i produkcija bila na prilično visokoj razini. U glavnom meču večeri Denis Marjanović uspio je obraniti svoju WKU titulu svjetskog prvaka nakon što je sudac prekinuo borbu zbog tri sporna brojanja njegovom suparniku.

Pred gotovo potpuno popunjenom dvoranom Borik u kojoj se nalazilo oko 2.500 gledatelja Marjanović je doživio ovacije prilikom ulaska u ring, no publika nije mogla biti u potpunosti zadovoljna i samom borbom. Marjanović je tijekom prve runde bio vidno bolji od svog suparnika iz Njemačke, nema dvojbe da je na sudačkim listama odnio prvu rundu u svoju korist, ali u nastavku se događa par spornih situacija koje su rezultirale prekidom meča.

Sudac u ringu u tri je navrata prema mišljenju mnogih nepotrebno brojao Aschenbrenneru, to je ujedno značilo i prekid meča te pobjeda Marjanovića tehničkim nokautom. Na suđenje se požalio i sam Denis putem svog Facebook profila.

"Ostaje žal zbog možda malo preuranjene sudačke odluka i procjene, volio bih da sam imao priliku meč završiti na efektniji način, ipak je bilo očito da bi Nijemac prije ili kasnije pao", poručio je Marjanović.

Prije njega u ringu su se našli Mladen Kujundžić i Alija Tucak, a to je bio meč u kojem je publika itekako uživala. U prvoj rundi Alija je odmah krenuo furiozno, u par situacija je dobro čisto pogodio Kujundžića, iako ga ozbiljnije nije uspio uzdrmati. Tucak je čak u više navrata ponudio čistu i otvorenu glavu kao metu, Kujundžić je to pokušavao iskoristiti i nokautirati ga, ali to nije uspio i prema mnogima prva runda je pripala Aliji.

Kako je meč odmicao Kujundžić je ipak postajao bolji i dominantniji, Tucak je i dalje nastavio oponašati Andersona Silvu i nuditi svoju glavu, očito je imao poprilično samopouzdanja u svoju čvrstinu, a na kraju pobjedu je Kujundžić odnio zbog diskvalifikacije Alije. U jednoj situaciji i Kujundžić je odlučio spustiti ruke, a Alija je u toj situaciji na njega nasrnuo glavom te je zbog toga prekinut meč, iako je Kujundžića od pobjede tehničkim nokautom dijelilo možda još svega par preciznih low kickova.

Igor Emkić uspješno se vratio u ring nakon svog prvog poraza u karijeri koji je doživio u Poreču. Meč se nije praktički ni razvio, borci su još većim dijelom odmjeravali snagu i situaciju, a Igor je u kratkom roku dva puta uspio precizno pogoditi Žeželića middle kickom u jetru te borac iz Opatije nakon toga nije bio u stanju nastaviti meč.

Zoran Majkić do svoje je pobjede stigao bez ikakvih problema. Njegov protivnik iz Mađarske nije mu bio dorastao, čak ni svojim stasom s obzirom na to da je bio gotovo za glavu niži i Riječanin je to školski riješio. Ubrzo je sudac zaustavio borbu zbog razbijene arkade Kovacsa, a liječnik je sugerirao prekid meča.

Hrvatsku je u Banjoj Luci u glavnom dijelu eventa predstavljao također i Ognjen Topalović iz Poreča koji je pružio iznimno dobar otpor Bojanu Džepini. Oba borca imala su svoje trenutke. Domaćin je uglavnom pokušavao krošeima rušiti Topalovića, a na kraju su suci odlučili u Džepinu korist, iako je odluka s obzirom na prilično izjednačen meč vrlo lako mogla biti i suprotna te je zbog Džepine pobjede dio publike negodovao, kao i Topalovićev trener.

Fight for Glory, glavni dio:

Marko Matičić def. Albin Fajković – TKO 1R
Bojan Džepina def. Ognjen Topalović – sudačka odluka
Zoran Majkić def. Kovacs Atilla – TKO 1R
Igor Emkić def. Luka Žeželić – TKO 1R
Mladen Kujundžić def. Alija Tucak – diskvalifikacija
Denis Marjanović def. Marco Aschenbrenner – TKO 2R

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI