"Malo čudo" Pešić: Ja sam MMA borac jer ne bih mogao biti računovođa ili inžinjer!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.05.2014 16:10h Autor:

Dragan Pešić

Banjalučanin s privremenom londonskom adresom, Dragan Pešić, će svoj sljedeći nastup imati u britanskoj BAMMA-u protiv Ashleyja Grimshawa. "Little Wonder", kako je Pešićev nadimak, se unatoč samo nekoliko profesionalnih mečeva već sada promovirao u jednog od najboljih regionalnih boraca u pero kategoriji, a na Futuresu u Opatiji je predstavio odlične borce iz svog kluba koje trenira u Banja Luci.

U razgovoru za MMA Uncaged je najavio svoj peti profesionalni MMA ispit.

Zašto se borite uopće?

"Dobro pitanje za početak. Zato što sam dobar u tome i vjerojatni bi mi bilo dosadno da za svoju obitelj zarađujem kao knjigovođa ili inžinjer iako jako poštujem i ta zanimanja. Vjerujem da su mi djeca ponosna jer im je otac borac."

"Zašto baš MMA…? Hm… Nisam siguran. Vjerujem da je u ljudskoj krvi boriti se i pokazati čast, ali i poštovanje prema svojim protivnicima. Trenutak kada uđete u ring vam donosi slobodu kakvu ne možete opisati riječima. Morate to doživjeti da bi znali kakav je to osjećaj."

Kako bi opisali vaš stil borbe?

"Ja nisam klasičan borac kakvog vidite svaki dan. Volim se mnogo kretati, udarati nogama, rukama, upadati u makljažu, grapplati… U borilištu me možete naći u svakakvim situacijama, a najčešće kako idem prema naprijed i stišćem svog protivnika. Moj stil je primiti što manje štete kako bi se što prije mogao ponovno boriti."

Kako idu pripreme za sljedeći dvoboj?

"Odradio sam BJJ kamp i hrvao sam se sa strašnim borcima iz Vrbas tima i Sombora. Sparirao sam s borcima iz najboljeg MMA tima u Banja Luci – Wonder Crew. Čak su mi i prijatelji navijači Crvene Zvezde pomogli s nekim treninzima snage i kondicije. I naravno, dizao sam mnogo utega s obzirom da sam dobio dijete – teškog dečkića. Svake večeri nakon sparinga ga nosim u rukama do ponoći."

Kako vidite scenarij u ovom meču?

"Da budem iskren, svaki put prije meča dva tjedna sanjam moguće scenarije, poteze, situacije i rješenja. Gledao sam Ashleyja i moram priznat da se radi o jednom od najboljih boraca u pero kategoriji. Bit će mi čast ući s njim u borilište. On je sigurno jedan od najvećih testova u mojoj karijeri. Pobijedio je neke borce koji su bili u UFC-u i to morate poštovati. Jedan je korak udaljen od potpisa za UFC, no ja sam tu da bih se borio i svoju kožu ću prodati vrlo vrlo skupo. Vjerujte mi da ću napraviti pravi šou za publiku i borit ću se za titulu najboljeg meča večeri. On je nokauter, isto kao i ja, te će jedan završiti na  podu. Otkrit ću vam tajnu: to neću biti ja."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI