Magomedkerimov savladao Veličkovića prekidom u drugoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.10.2018 05:02h Autor:

Magomedkerimov vs. Veličković

Bojan Veličković nije uspio izboriti finale PFL turnira velter kategorije. Zapravo, po prvi put u karijeri poražen je prekidom, a to je protiv njega postigao Magomed Magomedkerimov, koji je tako dobio priliku boriti se posljednjeg dana ove godine za milijun dolara.

Ponajbolji srpski borac imao je zadatak pokušati promijeniti neke stvari koje nisu bile dobre u kolovozu, kada se prvi put susreo s Magomedkerimovim te koje su tada rezultirale porazom. Ipak, u prvoj rundi doživio je apsolutni neuspjeh na tom polju. Dagestanac je vrlo lako dolazio do situacije gdje može hrvati te je to brzo rezultiralo rušenjima. Upisao ih je u prvoj rundi dva komada, a 29-godišnjak iz Novog Sada izgledao je bespomoćan u pokušajima da zaustavi način borbe svog protivnika, kojim je ovaj i više nego uvjerljivo uzeo prvu rundu.

Da bi pokušao nešto promijeniti, Bojan u drugoj rundi odlučuje nametnuti žešći ritam, koji je trebao rezultirati borbom na nogama, gdje će se tražiti udarac za poslati Dagestanca na pod. Na trenutak se Magomedkerimov uspio izvući iz takvog načina, novim rušenjem i napadom u parteru, no Bojan se ovog puta ustaje i nastavlja kako je krenuo. Bojan je taj koji drži ritam i traži otvorenije izmjene. Sredinom runde Magomedkerimov počinje osjećati distancu i odlučuje u potpunosti prihvatiti boksački parirati Veličkoviću. I to mu je bila dobro odluka, jer se kod Bojana već vidio umor i počeo je izgledati sporije te mu niti gard više nije bio čvrst i zatvoren kao u početku. Na taj način Magomedkerimov pronalazi udarac desnicom točno u bradu, koji je Veličkovića ozbiljno uzdrmao. Napad se nastavio, Bojan pokušava uzeti zraka i pobjeći, no bez uspjeha te nakon još nekoliko udaraca pada na pod, a sudac Yamasaki bio je tu i odmah je prekinuo borbu.

Tako je Magomed Magomedkerimov postao prvi čovjek koji je Bojana Veličkovića uspio savladati prekidom. Impresivna serija nastupa ovog borca dovela ga je do toga da ga 31. prosinca čeka fenomenalna velika borba. Što se tiče Veličkovića, on je dao sve od sebe, posebno u ovom polufinalu, a fanovi mogu biti sretni što je napokon pokazao veliku dozu hrabrosti i spremnosti za otvorenu borbu, čega mu se nedostatak do sada podosta zamjerao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI