Luka Tomić postao WAKO Pro prvak Europe u full contactu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.10.2014 09:52h Autor:

Luka Tomić

Sjajni borac splitskog Pit Bulla Luka Tomić postigao je još jedan fenomenalan uspjeh osvojivši sinoć u Mariboru pojas prvaka Europe u full contactu WAKO PRO federacije u srednjoj kategoriji.

Pobjedio je službenog izazivača za titulu prvaka Europe i dugogodišnjeg prvaka Slovenije te jednog od najboljih slovenskih boraca u ringu svih vremena, Gregu Stračaneka, jednoglasnom odlukom sudaca (99:93, 99:95, 99:94) u borbi koja će definitivno ostati zlatnim slovima upisana kao jedna od najboljih u full contactu održanih u svijetu ove godine. Obojica boraca ostavila su srce u ringu te pružila svoj maksimum uz niz spektakularnih akcija i udaraca i na kraju je hrvatski šampion apsolutno zasluženo slavio.

Dojučerašnji prvak Europe, Francuz Mondhor Yacoubi, trebao je doći braniti naslov, ali je zbog frakture nosne kosti na posljednjem sparingu bio prisiljen otkazati nastup. WAKO organizacija promptno je reagirala te je Luka Tomić, zahvaljujući svojim dosadašnjim velikim rezultatima i položaju na svjetskoj rang ljestvici dobio ovu veliku prigodu koju je prihvatio i iskoristio na najbolji mogući način. Činjenica da Hrvatska inače nikada u povijesti nije imala WAKO PRO prvaka Europe u full contactu u ovoj kategoriji dovoljno govori o važnosti ovog osvojenog naslova.

Priredbu u Mariboru direktno je prenosila nacionalna Slovenska televizija uz prekrcanu veliku dvoranu koja prima oko 5.000 gledatelja.

Lukina borba bila je glavna uvodna borba najboljem slovenskom boksaču Dejanu Zavecu koji je uspio osvojiti profesionalni boksački pojas WBO organizacije nokautom u 8. rundi.

Na priredbi su uvodnom dijelu nastupila još dvojica hrvatskih boksača, zadranin Ivan Jukić i puljanin Mirzet Barjaktarević koji su nastupali u profesionalnom boksu i obojica su ostavila odličan dojam i uvjerljivo slavili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI