Luka Jelčić u ožujku na ispitu u Groznom!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.02.2015 14:36h Autor:

Luka Jelčić

U Čečeniji će se 14. ožujka održati događaj Akhmat MMA čiji će sudionik biti i hrvatski borac Luka Jelčić.

Jelčić će se boriti u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti ruski borac Zurab Betergaraev koji u svojoj karijeri ima omjer od dvije pobjede i jednog meča koji je završio bez pobjednika uz 1 NC. Jelčić je dosad ostvario 6 pobjeda uz jedan poraz, a u posljednjem meču na Final Fight Championshipu nokautirao je Elia Madaua iz Italije.

"Poziv na događaj došao je preko Ivana Gluhaka koji mi je javio da Gordan Vatavuk traži borce za ovaj događaj. Kako nisam imao niti jednu borbu u planu, a uvjeti su i više nego pristojni prihvatio sam ponudu.", rekao je za Fight site Luka Jelčić nakon što je dogovorio ovaj meč.

Njegov je protivnik obje pobjede ostvario prekidom. Jednu tehničkim nokautom nakon udaraca, a drugu prisiljavanjem na predaju nakon giljotine.

"Betergaraev ima odličan boks i sambo kao i većina boraca koji dolaze iz Rusije. Bio je prvak Južne Rusije u boksu i kick-boksu. Inače je dešnjak i nešto niži, a s obzirom na to da sam viši i da imam kontragard biti će to zanimljiv sudar stilova. No, moram reći na osnovu onog što sam vidio da ima dobar rad nogu i pitanje je hoće li moja prednost u dosegu doći do izražaja. Vjerujem da imam prednost ako se borba prebaci u parter, ali nije ni on u tom dijelu početnik. Uostalom tko zna kako će se, na koji način i gdje on pripremati za ovaj meč."

Jelčić će se pak pripremati u Leon Gymu te Black Dragon Academyji.

"Posjetit ću i svoje prijatelje hrvače u Lokomotivi koji mi uvijek pomažu uoči mečeva i kojima ovom prilikom želim zahvaliti na pomoći. Kako je službeno vaganje 13. ožujka u Grozni namjeravam doći dan ranije. Imam lijepih mjesec dana da se pripremim za ovaj meč i to je sasvim dovoljan period. S obzirom na to da imam tek 7 borbi iza sebe često sam uskakao tjedan ili dva prije samog događaja tako da je ovo sasvim dosta za dobru pripremu.", rekao nam je Jelčić koji u Grozni ide po novu pobjedu.

"Kako su govorili Vikinzi ne ide se u rat ako se ne misli pobijediti. Tako ću i ja krenuti u ovu borbu sa željom da na kraju pobijedim."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI