Luka Jelčić potpisao za Bellator, idućeg se mjeseca bori protiv dugogodišnjeg člana promocije (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.11.2017 23:28h Autor:

Girtz vs. Jelčić

Ponajbolji hrvatski MMA borac i FFC prvak lake kategorije, Luka Jelčić, službeno je objavio svoj potpis za Bellator, ali i protivnika u prvoj borbi, kao i mjesto te datum održavanja eventa na kojem nastupa.

Jelčić je već ranije najavio potpis za veliku promociju, no nije smio otkriti o kome je riječ. Pretpostavljalo se kako bi to mogao biti Bellator, vjerojatno druga najjača svjetska promocijea a sada se to i potvrdilo. Odnosno, prvo je isto objavila promocija, a onda i sam Luka.

Hrvatski borac će nastupiti na Bellator 190 eventu, 9. prosinca u talijanskoj Firenci, a tamo ga čeka Brandon Girtz (14-7, 6-5 Bellator), iskusni borac koji je već dva puta predvodio Bellatorove evente nastupom u glavnoj borbi. Budući da je posljednjih pet nastupa upisao na glavnim programa, za pretpostaviti je kako će se tamo naći i ova borba. To je treća borba potvrđena za MMA dio programa eventa, kojeg predvodi borba za naslov prvaka srednje kategorije između Rafaela Carvalha i Alessia Sakare.

Luka je trenutno u nizu od četiri pobjede, uključujući osvajanje pojasa prvaka dvije promocije, FFC-a i irskog TEF-a, čiji je to na kraju bio jedini event. Girtz je trenutno unutar niza od tri poraza i to sva tri u posljednjih godinu dana. Nastupa kombinirano u velter i lakoj kategoriji, a do sada je dva puta pao vagu. Najvažnije pobjede su mu nad bivšim ili sadašnjim UFC borcima, Melvinom Guillardom, Drewom Doberom i Michelom Quinonesom. U srpnju je predvodio Bellator 181 event svojom trećom borbom protiv Dereka Camposa, a na kraju je pravi krvavi rat izgubio nakon što mu liječnici nisu dozvolili ulazak u treću rundu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI