Luka Jelčić ljut zbog poraza: Srce me boli, poražen sam ilegalnim udarcima!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.12.2017 11:20h Autor:

Luka Jelčić

Luka Jelčić se obratio nakon poraza u svojoj prvoj Bellator borbi. Rekao je kako nije problem što je doživio poraz, koliko je problem što se osjeća kao da mu je nešto oduzeto, budući da su među udarcima koji su završili borbu bila i dva u potiljak.

Do završetka borbe došle je u situaciji kad je Girtz povukao lijevi overhand u istom trenutku kada je Luka krenuo na rušenje. To je rezultiralo nenamjernim udarcem u potiljak, ali i udarcem koji je Jelčića bacio na pod, budući da je na taj udarac Girtz povezao i desni aperkat. Dok je Jelčić bio na podu, primio je još jedan udarac u potiljak, a nakon što se pokušao ustati je primio još po jedan lijevi i desni aperkat koji su završili borbu. Hrvatskom borcu nije jasno kako sudac nije primijetio ilegalne udarce tj. kako nije reagirao na njih.

“Hvala vam svima na podršci i svim porukama koje ste mi poslali, od mojih suboraca, prijatelja i obitelji, do svih koji me poznaju ili cijene moj rad. Dobio sam dva udarca u potiljak i od tog trenutka sam se borio na autopilotu. Tako je kako je, ne očekujem milost niti ju dajem, iz bitke izlazim sa štitom ili na njemu i to se nikad neće promijeniti. Veliko hvala mom lojalnom timu sponzora na njihovoj podršci koja mi čini život lakšim dok radim ono kaj volim. Uzeti ću vrijeme za odmoriti tokom blagdana sa zaručnicom i našim obiteljima i vratit ću se bolji kao što sam to i prije uvijek radio”, napisao je Luka na društvenim mrežama.

Što se tiče ilegalnih udaraca, prvi je bio nenamjeran i bio je u situaciji gdje oba borca napadaju te je to udarac na kakav se ponekad reagira, a ponekad ne. No, drugi udarac u potiljak dogodio se dok je Jelčić bio spuštene glave i sudac je morao reagirati na tako nešto. Isprika mu može biti u tome što se sve dogodilo tako brzo i što je Jelčić već bio uzdrman, no isto tako je činenica da je možda upravo taj udarac završio borbu. Luka je kasnije dodao još nešto:

“Nije prvi puta da gubim, ali zbog ovog me srce boli, zbog načina na koji se dogodilo. Oduzeto mi je nešto i tako se osjećam. Nakon sve priče o pravilima vezane za potiljak sa sucem u svlačionici, ovo se dogodilo, ljudi završavaju u invalidskim kolicima radi ovakvih stvari.”

Najveća šteta za Luku je što je imao ugovor na samo jednu borbu s Bellatorom, odnosno nastup u ovoj borbi mu je mogao donijeti pregovore o potpisivanju pravog ugovora na više borbi. Teško je pretpostaviti hoće li vodstvo Bellatora uzeti u obzir okolnosti koje su dovele do ovoga i koje nisu Luki Jelčiću dale šansu da se ozbiljnije i duže prezentira u Bellatorovom kavezu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI