Lucija Zaninović treća u Australiji!

Vijesti iz regije 29.06.2015 11:59h Autor:

Lucija i Ana Zaninović

Hrvatska reprezentativka u taekwondou Lucija Zaninović osvojila je bronačnu medalju, a njezina sestra Ana peto mjesto na G2 turniru Australian Open koji je prošlog vikenda održan u Melbourneu.

Nakon čak četiri odličja za hrvatski taekwondo na Europskim igrama u iznimno jakoj konkurenciji, Lucija i Ana Zaninović nastupile su u Australiji na G2 turniru koji pobjednicima nosi 20 bodova u olimpijskom rankingu. Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma pobjedama protiv Tajvanke Huai Hsuan Huang 3-2 i Ruskinje Svetlane Igumenove 13-3 stigla do brončanog odličja i 7,2 bodova u borbi za Rio. Lucija je bez borbe predala polufinalni dvoboj bivšoj svjetskoj prvakinji Chanatip Sonkham iz Tajlanda.

Puno važniji je svaki bod Ani Zaninović, brončanoj na Svjetskom prvenstvu i Europskim igrama, koja je u Australiji stigla do petog mjesta i 4,32 boda. U prvom kolu kategorije do 53 kilograma Ana je slavila protiv Therese Tone 13-1 da bi u drugom kolu izgubila od Kineskinje Tian Rui Zhan s 4-8.

Ana i Lucija nastavljaju svoju turneju i nakon Bakua i Australije idu prema Koreji, na poprište Univerzijade, gdje će im se priključiti i ostatak ženske reprezentacije predvođen Marinom Sumić i Ivom Radoš iz Metalca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI