Reljić nokautiran u Japanu, Aoki nemilosrdno prebio Sakurabu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.12.2015 11:57h Autor:

Screenshot

U 07:00 sati po srednje europskom vremenu započeo je prvi dan dvodijelnog prvog eventa nove japanske promocije RIZIN. Fight Channel će vam na Staru godinu donijeti finalni dio s početkom u 16:00 sati na FightChannelTV-com, no i na prvom danu ima jako mnogo vrlo zanimljivih dvoboja.

Nama je posebno interesantan bio nastup Gorana Reljića na turniru osmorice 100-kilaša. Zadranina koji je donedavno bio KSW prvak u četvrt finalu je čekao Rus Vadim Nemkov. Nažalost, Goran je poražen prekidom već u prvoj rundi nakon dvije i pol minute dovoboja. Nemkov je slavio nokautom te je prošao u polufinale turnira.

Od prvog trenutka je bilo jasno da Fedorov pulen nije šala, a niti prepreka koju će biti lako preskočiti. “High kick”, koji je opalio i djelomično plasirao već u prvih nekoliko sekundi, je najavio probleme za Zadranina. No, Reljić je ubrzo uspostavio ravnotežu na nogama ponajviše zahvaljujući nekoliko dobrih “middle kickova” iz kontra garda koji su upozorili Rusa.

Nakon dosta izjednačene prve dvije minute meča u kojima nisu pali ozbiljniji udarci, Nemkov je pokušao klinčem razbiti ritam našeg borca. No, Reljić vrlo dobro okreće poziciju te se borci razdvajaju. Nažalost, ubrzo je Nemkov uspio povezati ruke te je desnicu plasirao direktno na Reljićevu bradu.

Zadranin pada na parter u nokdaunu, no uspijeva nekako ostati pribran. Sve dok Nemkov nije ponovno pogodio nekoliko GNP udaraca i “stompova” te sudac “Big” John McCarthy nije imao izbora nego prekinuti dvoboj.

Ovo je bio drugi poraz u nizu za Reljića nakon 31. listopada i gubitka titule od Tomasza Narkuna u KSW-u, te ukupno 6. u profesionalnoj karijeri.

Dobili smo četiri polufinalista

Tako su se u polufinale Grand Prixa u teškoj kategoriji plasirali Nemkov, Lawal, Prochazka i Aukstuolis. Sva četvorica prekidima, odnosno nokautima u prvoj rundi pa ne bi trebalo biti previše problema s ozljedama u nastavku natjecanja na Staru godinu.

Aoki prebio Sakurabu

Spomenimo i glavnu borbu večeri u kojoj je Shinya Aoki doslovno prebio legendarnog Kazushija Sakurabu. Meč je trajao otprilike pet minuta koje su protekle u potpunoj dominaciji znatno manjeg i mlađeg borca. Dvojac se već na samom početku našao na parteru, a Aoki je uspio proći u dominantni “full mount”. Dobre tri minute je kažnjavao Sakurabu nemilosrdnim GNP udarcima od kojih je većina sjedala na glavu legendarnog borca.

Kada Sakuraba više nije mogao primati silne udarce, odlučio je prepustiti leđa svom protivniku. Aoki niti tada nije imao milosti nego je nastavio sa snažnim udarcima ne dopustivši svom sunarodnjaku da se oslobodi ovog “smrtonosnog stiska”. Kada je već svima u dvorani, ali i pred malim ekranima bilo mučno od silnog prebijanja i krvi, sudac je odlučio prekinuti dvoboj iako je to trebao učiniti znatno ranije.

Sve u svemu, radilo se o sramotnom “main eventu”, a povratak Sakurabe je potpun promašaj. Bilo je žalosno gledati jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta, MMA pionira i legendu koja je odgojila generacije fanova slobodne borbe, u ovako mizernom izdanju.

To je nešto što svakako treba izbjegavati jer ruši kredibilitet čitavom sportu, ali i uništava sjećanje na velikana kao što je bio Sakuraba.

RIZIN: Prvi dan

Shinya Aoki def. Kazushi Sakuraba via TKO (udarci), R1
Jiri Prochazka def. Satoshi Ishii via TKO (koljena i udarci), R1
Vadim Nemkov def. Goran Reljić via TKO (udarci i stompovi), R1
Teodoras Aukstuolis def. Bruno Cappelozza  via KO, R1
Muhammed Lawal def. Brett McDermott via TKO, R1
Valentin Moldovsky def. Yuta Uchida via Prisiljavanje na predaju (rear-naked choke), 2:20 R1
Hiroyuki Takaya def. Dalki Hata via Jednoglasna odluka sudaca
Hideo Tokoro def. Kizaemon Saiga via Prisiljavanje na predaju (armbar),R1
Anatoly Tokov def. A.J. Matthews via KO (udarci),  R1
Felipe Efrain def. Yuki Motoya via KO (udarci), R1
Kirill Sidelnikov def. Carlos Toyota via TKO (udarci), 2:33 R1
Tsuyoshi Kohsaka def. James Thompson via TKO (udarci), 1:58  R2
Hinata Watanabe def. Kazuyuki Miyata via TKO, R1
Hiroya Kawabe def. Akio Nishiura via KO (udarac), R3

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI