Leonardo Pijetraj: Nema opuštanja, nastavljamo borbu za Rio!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.04.2015 14:42h Autor:

Sep, Pijetraj i Hrgović

Nakon što je 11 kola Svjetske boksačke lige odrađeno u vrlo jakom i zahtjevnom ritmu s mečevima koji su se održavali svakog vikenda, boksači su u ovom natjecanju dobili mali predah kako bi spremno ušli u završnicu sezone.

Ovogodišnje je izdanje WSB-a ponudilo neke nove momčadi, ali i teška putovanja u različitim vremenskim zonama te klimama. U svemu tome odlično su se snašla dvojica hrvatskih boksača Filip Hrgović i Hrvoje Sep koji nastupaju za Astanu Arlans iz Kazahstana. U pet nastupa ostvarili su pet pobjeda i ozbiljni su kandidati za plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće sezone održati u Rio de Janeiru. Naime, kroz WSB će plasman na OI izboriti svi najbolji pojedinci u svojim u kategorijama te drugoplasirani na ljestvici WSB-a u pojedinim težinskim kategorijama. U superteškoj, u kojoj nastupa Filip Hrgović, u Rio će samo najbolji dok će u Sepovoj poluteškoj kategoriji OI izboriti prva dvojica boksača na ljestvici.

"Kad smo krenuli u sezonu jedina nam je opcija bila ostvariti maksimalan učinak. Hrgović i Sep su ostvarili pet pobjeda i idu prema cilju koji smo zacrtali. Oni su iskusni boksači koji imaju u WSB-u puno mečeva i drugačiji cilj nismo mogli ni postaviti. Znali smo da će sezona biti naporna, ali te smo stvari već isprobali i znali smo što nas očekuje. Sada je cijela priča još teža jer je više mečeva, putovanja te promjena vremenskih zona. Ne treba zaboraviti da smo iz Kazahstana gdje je -30 odlazili u Venezuelu na +30. To je 60 stupnjeva razlike, ali znali smo se s tim nositi.", rekao je za Fight Site trener hrvatskih prvaka Leonardo Pijetraj.

"Mi prolazimo posebne psihološke pripreme kako bi bili spremni za takve situacije i one su se pokazale dobrima. Najbolja su potvrda za to nastupi i pobjede Hrgovića i Sepa."

Dvojicu hrvatskih boksača očekuju još dva meča. Prvo će gostovati u Portoriku, a potom u posljednjem kolu u Italiji. Hrgović u ovom trenutku drži vodeću poziciju među superteškašima dok je Sep s maksimalnim učinkom trenutno treći i u nešto je težoj situaciji kad je u pitanju plasman na Olimpijske igre.

"U Sepovoj kategoriji OI će izboriti prva dvojica boksača i po svemu sudeći odlučujući bi meč trebao biti onaj posljednji kad gostujemo u Italiji. Tamo će ga čekati izravni suparnik Valentino Manfredonia koji će imati prednost domaćeg ringa i samo je bitno da suđenje bude korektno. Vjerujem u Sepa i mislim da Talijan teško može držati ritam koji nameće Sep kroz svih pet rundi. On jednostavno tempom gazi protivnike što je pokazao tijekom ove sezone. Vraćao se nakon što je gubio prve dvije runde i dolazio do pobjeda. Hrgović je trenutno u boljoj poziciji, ali ne smije kiksati u posljednja dva meča jer suparnici mu prijete i pušu za vrat. Nema opuštanja."

Astana Arlans i Cuba Domadores jedine su dosad neporažene momčadi u WSB-u i očekivano drže vodeće pozicije u svojim skupinama. No, momčadi koje su tek ove sezone ušle u Svjetsku boksačku seriju pokazale su kvalitetu.

"Moram priznati da su me nove momčadi iznenadile. Očekivao sam da će protiv nekih od njih biti lakše i da će biti autsajderi, ali ostvarivali su pobjede i dali dodatnu zanimljivost ovogodišnjem izdanju WSB-a. Zahtjevna je sezona, ali puno je posla još pred nama."

Na redu je Portoriko i šesti nastupi Hrgovića i Sepa koje ćete imati priliku gledati uživo na Fight Channelu u noći sa subote na nedjelju 12. travnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI