Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Legendarni boksač Marijan Beneš treba vašu pomoć! | Fight Site

Legendarni boksač Marijan Beneš treba vašu pomoć!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.10.2017 15:59h Autor:

Marijan Beneš – Foto: BLmojgrad.com

Banjalučki portal BLmojgrad.com poziva sve prijatelje borilačkog sporta, a posebno onog “šakačkog”, da se odazovu akciji kojoj je cilj pomoći teško bolesnom, legendarnom boksačkom šampionu Marijanu Benešu.

Beneš već godinama ime teških problema sa zdravljem. Prije dva mjeseca je primljen u Klinički centar u Banjoj Luci zbog kardio-vaskularnih problema, ali i općeg lošeg stanja organizma. On, naime, već godinama boluje od Alzheimerove bolesti, a stanje mu se u posljednje vrijeme znatno pogoršalo. S obzirom na nedostatak materijalnih sredstava, njegove kolege su u njegovo ime tražile pomoć nadležnih institucija, no bez posebnog uspjeha.

Tada je Tomo Lukić iz Tuzle, inače doktor prirodne medicine, koji je doktorirao na sveučilištima u Sacramentu i Montrealu, odlučio pokrenuti akciju za pomoć Marijanu Benešu.

“Javljaju se boksači i koji su aktivni, ali i koji su odavno u mirovini, javljaju se i obični Bosanci i Hercegovci, koji poštuju Beneša i žele mu pomoći. Javlja se i bosanskohercegovačka dijaspora”, rekao je Lukić povodom pokretanja ove hvale vrijedne akcije.

Na sličan potez se odlučio i bivši boksač beogradskog Partizana, Dagan Dimić, koji također sakuplja materijalnu pomoć za legendarnog nokautera. Obojica se nadaju da će njihove akcije ipak potaknuti institucije u Bosni i Hercegovini, čelnike Grada Banja Luke, ali i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, da pomognu ovom bivšem Olimpijcu, osvajaču europskog amaterskog zlata, kao i profesionalnom prvaku Europe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI