Kultni “The Ring” magazin predstavio “Hrgu” kao buduću mega zvijezdu: “Držat ću sva četiri pojasa svjetskog prvaka!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.05.2019 16:23h Autor:

Filip Hrgović

Kultni “The Ring” magazin je odlučio posvetiti poseban tekst kako su je nazvali “nadolazećoj boksačkoj zvijezdi koja brzo stiže”, našem Filipu Hrgoviću uoči njegovog američkog debija.

“Hrgu” čeka meč protiv domaćeg teškaša Gregorya Corbina koji ćemo pratiti ove subote iz američkog Marylanda. Odmah u uvodu zagrebačkog boksača oslovljavaju epitetima poput “198 centimentara visoka bivša zvijezda amaterskog boksa”. Hrgović im je odgovorio na nekoliko pitanja o ovom za njega bitnom trenutku u profesionalnoj karijeri.

“Gregory Corbin je dobar boksač, a mislim da je zapravo izvrstan protivnik za mene u ovoj fazi moje karijere”, započeo je Hrgović koji do sada ima 7-0 u ovoj profi fazi.

“Ja sam mlađi, ja sam brži, ja sam viši boksač od njega. Moj raspon ruku je također duži od njegovog pa moram držati distancu i čekati svoju priliku”, dodao je.

O samim pripremama, koje je ponovno odradio u američkoj Floridi, je rekao:

“Za svaki meč se pripremam kao za svjetsku titulu, tako da sam siguran i ovaj put da će meč biti jako dobar. Tim Sauerland odrađuje odličan posao u mom ‘matchmakingu’.”

“Ovo je moja prva borba u SAD-u i prvi nastup na DAZN-u. U Americi treniram već neko vrijeme tako da ovo neće biti velika promjena za mene. Veselim se boksati ispred američke publike za koju sam siguran da će uživati u mom nastupu. Bilo gdje u svijetu se osjećam ugodno u ringu.”

Hrgović je sve samo ne skroman u svojim ciljevima, ali tako sportaši i moraju razmišljati ukoliko žele dosegnuti najviše uspjehe.

“Moj konačni cilj je postati svjetski prvak i držati u svom vlasništvu sva četiri pojasa. Imam potporu Sauerland Boxinga, a sada radimo s Matchroomom i DAZN-om. To je budućnost boksa.”

“Najbrže od svih boksača na svijetu idem prema vrhu. Nitko me ne može zaustaviti, a to ću vam i pokazati. Koliko sam blizu titule, e to je pravo pitanje. Mislim da sam vrlo blizu okršajima s onima na samom vrhu!”, zaključuje “Hrga”.

U tekstu ne razgovaraju samo s Hrgovićem, nego i s njegovim promotorom Nisseom Sauerlandom, koji je u veljači potpisao ugovor s poznatim menadžerom Eddiejem Hearnom s kojim će zajednom graditi karijeru mladog profesionalca.

“Bitno je da odmah krenemo bildati Filipov brand ne samo u Europi, nego i u Americi”, smatra Sauerland i dodaje:

“Imali smo ponude od raznih TV kuća u Americi, ali smo odučili na dugotrajan odnos i partnerstvo s Hearnom. S njim surađujemo već dugi niz godina, a također tu je i DAZN, koji trenutačno privlači najveća imena boksa na svijetu. Oni su bili logičan izbor, a sada će fanovi s druge strane Atlantika imati priliku pratiti Filipov put prema tituli svjetskog prvaka.”

38-godišnji Corbin u profesionalnoj karijeri ima 15 pobjeda i 1 poraz. U posljednjem meču, u ožujku ove godine je izgubio od Charlesa Martina, što mu je ujedno bio i prvi poraz do sada. Nisse Sauerland smatra da je upravo ova kvaliteta protivnika u ovom trenutku idealna za Hrgovićev američki debi.

“Filip je poseban talent. On je buduća zvijezda teškaške divizije, on ima sve da bi postao svjetski prvak. Ima talent, ima kvalitetu, stiže iz dugačke amaterske karijere, a tu je i mentalitet pobjednika. U prvih sedam mečeva je već dokazao da se može adaptirati na profesionalni boks, a sada samo napreduje. Već sada ide jako brzo prema titulu svjetskog prvaka. Kada se prilika pruži, on će je ugrabiti”, zaključuje promotor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI