Kuha se super meč dva KSW-ova prvaka: Soldić protiv Mameda Khalidova?!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.12.2017 12:20h Autor:

Screenshot

Njemački portal Germanfightnews piše kako bi se novopečeni KSW prvak u velter kategoriji Roberto Soldić u svom sljedećem nastupu mogao sučeliti s jednim od najiskusnijih i najpoznatijih europskih boraca Mamedom Khalidovim.

Nakon što je Soldić u posljednjem meču impresivno svladao Borysa Mankowskog okitivši se pritom pojasem KSW-ovog prvaka, poljski MMA fanovi žele vidjeti dvoboj prvaka protiv prvaka – Soldića protiv Khalidova. Stoji u članku pod naslovom “KSW Superfight – Soldić vs. Khalidov”.

Iskusni Khalidov je upravo u posljednjem nastupu bio bolji od Mankowskog na KSW-u 39. Bio je to dvoboj dva šampiona u kojem je Khalidov na koncu slavio sudačkom odlukom poslije tri runde. No, Soldić je znatno krupniji od Mankowskog te je dojam da bi mogao puno bolje parirati Khalidovu od njegovog sunarodnjaka u meču srednjekategorije.

Njemački portal je kontaktirao i menadžment 22-godišnjeg člana UFD Gyma iz Duesseldorfa koji je potvrdio zainteresiranost za meč protiv KSW-ovog veterana. No, za sada nema službenih potvrda od strane vodstva KSW-a da će se ovaj meč zaista realizirati.

Khalidov u KSW-u ima impresivnih 20 nastupa, uz 18 pobjeda i dva neodlučena dvoboja. Bio je prvak u poluteškoj kategoriji, da bi se posljednjih godina spustio u srednju diviziju gdje se također okitio pojasem prvaka slavljem protiv Michala Materle 2015. godine. Ukupno u profesionalnoj karijeri ima 34 pobjede, 4 poraza i 2 neodlučena ishoda. 2007. je svladao našeg Igora Pokrajca prekidom na priredbi u Zagrebu. U svoju vitrinu je spremio i skalpove boraca poput Melvina Manhoefa, Kendalla Grovea i Matta Lindlanda.

“Robocop” ima impresivnih 13-2 uz sedam pobjeda u nizu (7 prekida). Samo je u 2107. godini odradio pet mečeva te je u svih pet nastupa slavio prekidom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI