Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Krušič postao prvak AFC-a, krvi u Ljubljani nije nedostajalo! | Fight Site

Krušič postao prvak AFC-a, krvi u Ljubljani nije nedostajalo!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.11.2012 07:51h Autor:

Krušič VS Nemeth (foto: Tekmovalen.si)

AFC 5 pružio je gledateljima prilično zanimljive borbe koje su sve redom završavale prekidom, a krvi u nedjelju navečer u dvorani Kodeljevo zaista nije nedostajalo. U glavnoj borbi večeri Lemmy Krušič uspio je osvojiti titulu prvaka u pero kategoriji.

Mečevi u Ljubljani završavali su prilično brzo, no publika je ipak mogla zadovoljna otići kući s obzirom da su vidjeli nekoliko prilično atraktivnih mečeva. U osam održanih borbi bilo je zaista svega. Razbijenih nosova, predaja borbi, gušenja, žestokih nokauta…

U prvoj borbi večeri talijanski borac Mauro Cereli stigao je vrlo brzo do svoje pobjede nakon svega pola minute borbe u parteru, njegov ground and pound nije bilo nešto što je protivnik s Kosova Arben Hajdini uspio predugo izdržati te je sudac ubrzo zaustavio borbu. Na isti način završila je i iduća borba. Matija Trušček bio je relativno niži od svog protivnika iz Bosne i Hercegovine, no nije se odlučio odmah od prve sekunde na rušenje, kao što su mnogi očekivali.

Razmijenio je Matija s Erminom Luganom nekoliko udaraca u stojci najprije i tek se onda borba preselila u parter, a tamo se očekivano daleko bolje snalazio od svog protivnika, bio je prilično dominantniji i trener bosansko-hercegovačkog protivnika odlučio je ubaciti ručnik u kavez i predati borbu, na što se njegov borac malo i pobunio.

Dvoboj OFC-ovog člana Danka Skorića i Slovenca Enesa Semiča nije održan, Slovenac se požalio organizatoru da je tijekom zagrijavanja ozlijedio rame, a to je ozljeda koju navodno vuče već nekoliko mjeseci, te da zbog toga ne može odraditi borbu.

Uslijedio je još jedan okršaj teškaša. U kavezu su se našli Tibor Čelan i Mate Buterin, a to je također borba koja je završila u prvoj minuti. Buterin nije uspio iskoristiti svoju znatnu prednost u visini, obojica su se "razmahala", a u toj situaciji daleko je bolje prošao Tibor koji je protivniku uspio razbiti nos prije negoli ga je srušio, a Buterin je ubrzo tapkanjem predao meč.

Nakon pune dvije i pol godine pauze borbama se u nedjelju ponovno vratio Marko Drmonjič, a za protivnika je imao prilično čvrstog borca iz BiH, Muamera Jugovića, koji se u posljednjih godinu dana borio i u Hrvatskoj te je ostavio prilično dobar dojam, no samo kad je u pitanju stand-up borba. Nakon što je na samom početku sijevnulo nekoliko prilično opasnih krošea s obje strane, Drmonjić ruši protivnika, a tamo je ipak bio daleko bolji i nije trebalo previše vremena da laktovima razbije arkadu Jugoviću, koji se odlučio na predaju borbe.

Senad Bašić, koji je u prvoj polovici 2012. godine ugušio Hrvata Marina Vlahovića u Velenju u Sloveniji, ovog puta ne samo da ipak nije bio jednako uspješan, već je pretrpio i prilično težak nokaut. Tomaž Simonič gotovo na samom početku borbe uhvatio ga je u giljotinu i nije popuštao pritisak, Bašić se zaista dugo vremena pokušavao izvući, već je polako počeo gubiti čak i svijest, a onda ga je Simonič uspio odlično pogoditi koljenom i dovršiti iznimno snažnim direktom u glavu, pa je bilo potrebno Bašiću minuta-dvije da ponovno dođe k sebi.

Primož Vrbinc pružio je gledateljima još jednom prilično atraktivnu borbu. Nakon što je na AFC-u 4 gotovo u dva navrata bio poražen u okršaju s Petrom Mrazovićem, a onda u konačnici u toj borbi ipak slavio prekidom, u Ljubljani se također doveo u jednu malo nezgodnu situaciju nakon što se nalazio u donjoj poziciji u parteru, no to je uspio iskoristiti na najbolji mogući način. Uhvatio je Mohameda Fazlića u trokut te ga ugušio i time stigao do prilično atraktivne pobjede.

U glavnom meču večeri Lemmy Krušič i Adam Nemeth borili su se za titulu prvaka u kategoriji do 66 kilograma. Mađarski protivnik pokazao se prilično čvrstim, ovo je bila jedina borba u večeri koja je otišla u drugu rundu. Nakon kratkog okršaja na nogama, Lemmy vrlo brzo ruši svog protivnika gdje je imao izuzetnu dominaciju, no nije pronalazio načina kako dovršiti Nemetha. Gotovo cijelu prvu i drugu rundu do prekida nalazio se Krušič u gornjoj poziciji, da bi na kraju stigao do pobjede prekidom zahvaljujući gušenju s leđa nakon prilično iscrpnog GNP-a.

AFC 5, rezultati:

1. Mauro Cerelli (Ita) vs. Arben Hajdini (Kosovo) – pobjednik Cerelli, GNP, R1
2. Ermin Lugan (BiH) vs. Matija Trušček (Hrv) – pobjednik Trušček, predaja, R1
3. Enes Semič (Slo) vs. Danko Skorić (Hrv) – bez ishoda
4. Tibor Čelan (Slo) vs. Mate Buterin (Hrv) – pobjednik Čelan, predaja, R1
5. Marko Drmonjič (Slo) vs. Muamer Jugović (BiH) – pobjednik Drmonjič, predaja, R1
6. Tomaž Simonič (Slo) vs. Sanel Bašić (BiH) – pobjednik Simonič, KO, R1
7. Primož Vrbinc (Slo) vs. Mohamed Fazlić (BiH) – pobjednik Vrbinc, trokut gušenje, R1
8. Lemmy Krušič (Slo) vs. Adam Nemeth (Mađ) – pobjednik Krušič, gušenje s leđa, R2

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI