Kristijan Perak: Dolazi i moje vrijeme, a Maro će tek dokazati svoju klasu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.12.2012 12:13h Autor:

Kristijan Perak (foto: Ivana Zorić Hladilo)

Sunaslovna borba večeri u Dubrovniku na ovogodišnjoj Noći gladijatora pripast će Kristijanu Peraku, bratu Mare Peraka, koji danas kotira kao jedan od najboljih teškaša u Europi. Protivnik mu je daleko iskusniji Francuz, no Kristijan je uvjeren u svoju pobjedu, koja će mu predstavljati odličan uvod za iduću 2013. godinu u kojoj će biti daleko aktivniji. Najavio je također i da će Maro u svojim idućim borbama tek dokazati svoju pravu klasu, odnosno da zaista pripada vrhu europske MMA scene.

Za otprilike tjedan dana ulaziš ponovno u ring nakon godinu dana pauze. Posljednji put borio si se na Noći gladijatora 6 i tek sad je ponovno došla nova borba na red. Zbog čega je napravljena tako duga pauza?

"U ovom periodu pauze bio sam stalno aktivan sto se tiče treninga, ali sam se više posvetio bratu i njegovim pripremama kao i pripremama drugih klupskih kolega. Uz sve što sam mogao učiniti da pomognem svojim kolegama i bratu, još sam i radio dva posla, tako da nije bilo mogućnosti za mene da uđem skroz spreman u meč , a ispod 100% nisam htio ulaziti."

U 2013. godini planiraš očito biti daleko aktivniji. Nastupit ćeš u MMA ligi, kakva su očekivanja u tom natjecanju, konkurencija je već poznata?

"Što se tiče nastupa u MMA ligi, mogu reći da sam se prijavio samo iz jednog jedinog razloga, a taj je da je i osvojim. To mi je cilj i da mislim da to ne mogu uspjeti ne bih se ni prijavio. Konkurencija je velika, sve su to mladi momci željni uspjeha, gladni, ali uz potporu moga brata i cijelog Gladijator Teama idem samo prema jednom cilju, a to je sami vrh."

Mnogi su tvoj posljednji nastup protiv Save Kosića upamtili kao vrlo zanimljiv meč, no treća runda bila je ipak bila izuzetak. U punih pet minuta praktički je s obje strane upućeno tek nekoliko udaraca. Možeš li nam pojasniti zbog čega se to dogodilo?

"Mnogo je faktora utjecalo na takav ishod borbe. Sama pauza koja je napravljena prije meča na Noći Gladijatora 6 i viroza koja me zahvatila nekoliko dana prije samog eventa, sve je to uzelo svoj danak. Savo je veoma čvrst protivnik, tako da je borba bila veoma iscrpljujuća. Prve dvije runde sam bio bolji, međutim u trećoj rundi smo bili vidno iscrpljeni, što je rezultat mnogo stvari koje su se nakupile do tada. To je bila jedna lekcija iz koje sam mnogo naučio, tako da na ovu Noć Gladijatora dolazim 100% spreman i zdrav!"

Ovog puta za protivnika u Dubrovniku imaš daleko iskusnijeg protivnika od sebe. Na drugoj strani ringa naći će se Francuz Malik Merad, koji ne samo što ima već 20 mečeva u karijeri, već je i gotovo 20 centimetara viši od tebe. Kakvu si taktiku pripremio za njega i što nam možeš reći i svom protivniku?

"Za ovu priredbu i moj četvrti profesionalni nastup htjeli smo dobrog i iskusnog protivnika koji će staviti izazov pred mene i čime bi mogao dokazati gdje stojim u poluteškoj kategoriji. Merad Malik, kao što ste rekli, ima 20 mečeva, nastupao je u M-1 i borio se protiv nekih velikih imena M-1 poput Mikhaila Zayatsa. Što se tiče same taktike, ovo je meč u kojem se borim protiv borca koji je dobar u svim segmentima slobodne borbe, tako da nisam smio ograničiti svoju taktiku na jedan segment, nego sam se pripremao i napredovao u svakom segmentu slobodne borbe."

Tvoj klupski suborac Ante Delija nalazi se također pred najtežom borbom u karijeri, pretpostavljam da vjeruješ i u njegovu pobjedu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka?

"Ante je definitivno možda u najvažnijoj borbi svoje karijere. Pobjedom protiv protivnika kao što je Ricco Rodriguez, koji je bivši UFC prvak, potvrdio bi svoj status kao jedne od najvećih nada slobodne borbe i tada bi mu se otvorila sva vrata prema većem uspjehu. Ante je iznimno talentiran i napreduje nevjerojatnom brzinom, čemu svi u klubu svjedočimo svaki dan. Ricco će definitivno u tom meču imati prednost u ogromnom iskustvu, ali mislim da će u tom meču prevladati glad za borbama i uspjehom koju ima Ante. Ricco je vidio sve u svijetu slobodne borbe, a 21. prosinca se tek ispred Ante otvara novi svijet."

Brat Maro u posljednje vrijeme iznimno dobro kotira na međunarodnim ljestvicama, spada i među najbolje europske teškaše. Pratio si ga u Abu Dhabiju na meč protiv Travisa Wiuffa. Jesi li zadovoljan tom njegovom prezentacijom i koja je tvoja prognoza za njegovu daljnju karijeru, koliko daleko može dogurati?

"Kao što možemo vidjeti ovih dana u UFC-u, ozljede profesionalnih boraca su sve češće. Neke radi pretjeranih treninga, neke pukom slučajnošću, baš kao Marova ozljeda prsta samo jedan dan prije borbe u Abu Dhabiju. Što se tiče same izvedbe, pobjeda je pobjeda, ali da nije bilo ozljede mogli bismo vidjeti Mara u pravom svjetlu. Htio je i sam pokazati svoje unaprijeđene boksačke tehnike, međutim sa slomljenim palcem, kretati se fluidno bilo je skoro nemoguće. Kao što sam rekao, pobjeda je pobjeda, i kao takva, ogroman je uspjeh za Maru, Gladijator klub kao i grad Dubrovnik te hrvatski MMA. Mislim da su neke vanjske okolnosti sprječavale Mara u dosadašnjoj karijeri da pokaže da se može nositi sa svima u svijetu slobodne borbe, ali u meču protiv Bretta Rogersa možete očekivati pravog Maru. Mnogo se radi na tome da uđe u ovu borbu spreman kao nikada, bez ozljeda i pokaže svima da može stati rame uz rame i borcima koji su Fedora pristojno namučili."

"Pozdravio bih još sve fanove slobodne borbe i pozvao ih na Noć Gladijatora 7 u Dubrovnik da podrže naše borce, a mi ćemo vam kao i svake godine pružiti vrhunski spektakl", rekao je Kristijan Perak u razgovoru za Fight Site.

Noć gladijatora 7 moći ćete gledati uživo na Fight Channelu 21. prosinca s početkom u 20 sati.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI