Kreće regionalna boksačka liga: “Dvorane su rasprodane”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.03.2017 11:26h Autor:

Ilustracija (zastave)

Ove subote započinje prva sezona regionalne boksačke lige koja okuplja sedam klubova s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Sustav natjecanja je takav da se igra dvokružno, a liga bi trebala trajati sve do prosinca ove godine. Među klubovima koji će sudjelovati nalaze se Pink Panter Štip iz Makedonije, iz Srbije Loznica iz Loznice, Vojvodina/Spartak iz Novog Sada/Subotice i Lazarevac iz Lazarevca. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Radnik iz Bijeljine te Slavija iz Banja Luke, dok će hrvatski predstavnik biti boksački klub Sesvete.

“Cilj je podići boks na višu razinu. Želimo podići razinu kvalitete boksača u klubovima i nacionalnim timovima, a na taj način i kvalitetu boksa u regiji”, istaknuo je predsjednik regionalne boksačke lige Jurica Runtić čije izjave prenosi Index.hr.

Prvi će meč debitantske sezone ugostiti Banja Luka u kojoj će se sutra (s početkom u 18h) sučeliti boksači iz BK Slavija (BiH) i oni iz BK Sesvete (HR). Prema prvim informacijama, među boksačkim fanovima vlada veliki interes, a to je potvrdio i sam Runtić.

“Imam informacije da su sve tri dvorane rasprodane. Nadam se da će to uistinu biti jedan veliki sportski spektakl”, otkrio je predsjednik lige.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI