Kohsaka službeno potvrđen kao Cro Copov protivnik, Sakakibara objasnio zašto su odabrali njega

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.11.2017 10:05h Autor:

Filipović vs. Kohsaka

Tsuyoshi Kohsaka službeno je potvrđen za protivnika Mirka Filipovića na Rizinovom eventu koji se održava krajem godine u Japanu. 

Iako je tu informaciju već ranije otkrio Filipović te su se o njoj raspisali mediji, zapravo je tek danas službeno potvrđena, nakon što je Rizin objavio na svojim službenim kanalima. Ipak, ne može se zaključiti na kojem će se eventu borba dogoditi, budući da promocija organizira priredbe 29. i 31. prosinca. Ipak, po onome što je Filipović spominjao, dalo bi se zaključiti kako je u pitanju event posljednjeg dana godine.

Mnogim fanovima se ipak ne sviđa odabir protivnika, odnosno činjenica da će se Filipović boriti protiv 47-godišnjeg japanskog hrvača, Tsuyoshia Kohsake (29-19-2 MMA). Kohsaka se pretprošle godine vratio MMA-u nakon punih deset godina te je nastupio na oba Rizinovo novogodišnja eventa. 2015. je savladao Jamesa Thompsona, a prošle je godine u prvoj rundi turnira ispao od Baruta Kaita. Nobuyuki Sakakibara je putem društvenih mreža iznio razlog zašto je on odabrao za Filipovićevog protivnika:

“Razlog zašto smo odabrali Kohsaku za Mirkovog prvog protivnika na odbrojavanju do umirovljenja je to što vjerujemo kako će on pružiti Mirku sjajan otpor te kako se neće predavati niti odustati niti u jednom trenutku. Kohsada se uvijek borio iskreno i iz svog seca te je pomogao da japanska MMA scena postane ovo što je danas. On je motiviran da Mirku pruži onakvu borbu u kakvima se on želi natjecati te borbu iz kakve mlađe generacije imaju što za naučiti. Spremni smo na da gledamo dvije legenda, koji su kondicijski u najboljoj formi svojih karijera, pruže spektakularnu borbu.”

Vjerujemo da bi smo uskoro trebali i službeno saznati datum, kao i popis borbi cijelog programa. Rizin svakim danom objavljuje nešto novo i nema sumnje kako će fanovima ponuditi upravo ono što se od novogodišnjih japanskih evenata očekuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI