“Klopka” na temu borilačkog sporta u Hrvata i nadolazećeg UFC-a (VIDEO)

Vijesti iz regije 06.04.2016 16:11h Autor:

Screenshot

Gosti su tako bili glavni urednik Fight Sitea, Fight Channela i matchmaker FFC-a Marko Petrak, osnivač i glavni trener ‘American Top Team’ franšize za Hrvatsku Dražen Forgač, vlasnik NFC organizacije Marinko Hrastović i trener brodskog MMA kluba ‘Tigar Brod’ Goran Ivezić.

Sve je započelo isticanjem značaja ovog eventa za hrvatske kontaktne sportove uz prisjećanje na K-1 WGP finale i Gloryjev event, što sve zbirno Zagreb pretvara u europsku borilačku metropolu. Junior dos Santos i Ben Rothwell trenutno se upravo u našoj metropoli pripremaju za međusobni okršaj i privikavaju na vremenske razlike, a Igor Pokrajac i Filip Pejić isto tako naporno treniraju za svoje mečeve.

Prisjetili smo se i ključnih trenutaka za uspon MMA sporta, kupovinu UFC-a od strane braće Fertitta, te preuzimanje Pridea i Strikeforcea uz progresiju pravila i put prema konačnom i dosegnutom cilju – saveznoj državi New York. FFC je pak s lokalne i regionalne razine izrastao u europsku i američku promociju, te nas tako očekuju novi eventi početkom lipnja u Floridi i Massachusettsu. NFC danas nastoji preuzeti njihovu nekadašnju ulogu u Hrvatskoj, a recept za uspjeh velike su priredbe po manjim sredinama.

Dotaknuti su i ključni problemi ovog pomalo i nezahvalnog sporta – od sponzorstava, zahtjevnog trenažnog i pripremnog procesa, niskih početnih primanja i sve veće komercijalizacije pojedinih boraca. Zakon tržišta ono je što diktira čitavu priču, pa će tako hrvatska javnost uskoro nazočiti regionalnoj inačici ‘The Ultimate Fightera’ u koprodukciji jedne od velikih televizija. Konačni zaključak je da je riječ o najbrže rastućem globalnom sportu i kako su ovakvi eventi u Hrvatskoj još jedno veliko priznanje predanom radu sportskih entuzijasta.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI