“Killer” za FS prije nastupa u KSW-u: “Pojas mi je san, učinit ću sve da taj san i ostvarim…”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.11.2018 12:02h Autor:

Antun Račić

Antun Račić (21-8-1)  je jedan od dva hrvatska borca koje ćemo gledati ovog vikenda na KSW-u 46 u poljskim Gliwicama (uz Roberta Soldića). “Killeru” će ovo biti treći nastup za moćnu promociju iz Poljske, a do sada je ubilježio dvije pobjede protiv dva dobra protivnika.

Ususret meču protiv Sebastiana Przybysza (4-1) Dubrovčanin je u razgovoru za Fight Site najavio novu pobjedu i lov na titulu KSW-a u bantam kategoriji.

U kakvoj formi ulaziš u meč na KSW-u 46? Jesi li zadovoljan odrađenim pripremama?

Veliki intervju za FS – “RoboCop” Soldić: “Brazilac je kvalitetan, ali ja sam rođen za ovo!”

“Jesam. Spremio sam se odlično za ovaj meč. Ponovno sam uspio odraditi čitav kamp u UFD-u u Duesseldofru tako da se stvarno osjećam dobro i spremno.”

Na što ste se fokusirali ovaj kamp? Sada već duže vrijeme radiš u UFD-u Duesseldorf pa možete i sustavnije raditi ne samo na pripremi za jednog protivnika, nego i općenito na tvom napretku?

“Vjerujem da sam od kada sam stigao u UFD napredovao u svim segmentima slobodne borbe. Dok sam ovdje, uvijek pokušavam kombinirati sve vrste treninga kako bih pokrio svaki od dijelova MMA-ja. Ideja je naučiti što više i postati kvalitetniji u svakom segmentu. Kada govorimo o specifičnim pripremama za neki meč i nekog protivnika, kako se dvoboj približava, tako sam sve više fokusiran na sparinge i na taktiku.”

Koliko znaš o svom protivniku? Koje su mu snažnije, a koje manje snažne strane?

“Sebastian je na pretprošlom KSW eventu nokautirao svog protivnika, a taj protivnik je bio mnogo iskusniji od njega. Tako da sam uvjeren da se radi o dobrom i vrlo čvrstom borcu. Kvalitetan je u borbi na nogam, kao i u na parteru. Rekao bih i da je izdržljiv, a ukupno kompletan borac. Ali ja sam spreman i jedva čekam početak meča.”

Prema kladionicama si favorit? Što kažeš na tu ulogu, je li opravdana ili ne i jesi li je očekivao?

“Ne pratim baš kladionice tako da niti ne znam što očekivati.”

Imaš već dvije pobjede u KSW-u, treća pobjeda bi te zasigurno gurnula još više u rosteru tvoje kategorije? Misliš li da će KSW uskoro organizirati meč za pojas u kategoriji do 61kg?

“Da, do sada sam slavio u oba nastupa u KSW-ovom kavezu. Nakon dvije pobjede, produljio sam ugovor na još dodatna četiri meča. Nadam se da bi ovo mogla biti posljednja borba prije meča za titulu prvaka u bantam kategoriji. Taj pojas mi je san još od kada sam stigao u KSW. Učinit ću sve da taj san i ostvarim…”

Koliko vremena provodiš u Duesseldorfu, a koliko si vremena u Dubrovniku i kako spajaš takav zahtjevan raspored?

“Uvijek u Duesseldorf dođem dva ili tri mjeseca prije borbe i onda ovdje odradim pripreme i budem sve do samog meča. Odmah nakon meča odlazim uvijek u Dubrovnik. Tamo također treniram svaki dan, ali to je više samo za održavanje forme. Čekam idući poziv za idući meč i onda opet slijedi odlazak na pripreme u UFD. Za sada mi odgovara ovakav ritam, vjerujem da napredujem i uvijek sam odlično spreman za meč.”

Što možemo očekivati od meča na KSW-u 46 protiv Przybysza?

“Nadam se da ćete uživati u meču jer ću ja sigurno dati sve od sebe da pobijedim i da pokažem koliko znam.”

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI